Acasă Actualitate Cazări de 2 milioane de dolari, plătite din toată lumea în Ucraina,...

Cazări de 2 milioane de dolari, plătite din toată lumea în Ucraina, pentru a sprijini locuitorii

Foto: The Indian Express

Un nou gest de solidaritate cu poporul ucrainean începe să prindă conturi: străinii închiriază locuințe în Ucraina prin Airbnb fără vreo intenție de a și sta în ele, ci doar ca să le trimită bani ucrainenilor care fug din calea războiului.

În numai două zile, miercuri și joi, gazdele Airbnb au încasat aproape 2 milioane de dolari din 61.000 de rezervări care nu au fost onorate, potrivit CNN.

Ideea a pornit în urma unei campanii create pe rețelele sociale, în încercarea de a strânge bani pentru ucrainenii din orașele bombardate neîntrerupt de armata rusă. Organizatorii au îndemnat oamenii să rezerve camere cât mai aproape de data de check-in pentru a se asigura că Airbnb primește emite rapid plata.

„Azi au venit peste 10 rezervări. A fost surprinzător, e un ajutor de nădejde în acest moment. Le-am spus rudelor și prietenilor mei că plănuiesc să folosesc acești bani pentru a-i ajuta pe oamenii noștri care au nevoie de ei în acest moment”, a declarat vineri ucraineanul Volodymyr Bondarenko, care închiriază un apartament cu un dormitor în Kiev, prin Airbnb, pentru CNN. Airbnb oferă și locuințe temporare în țările vecine pentru circa 100.000 de refugiați ucraineni din cauza invaziei ruse, iar purtătorul de cuvânt al Airbnb a spus că serviciul va renunța la taxe în Ucraina, notează Libertatea.

Exit mobile version