Acasă Actualitate Apel la solidaritate pentru cetăţenii ucraineni

Apel la solidaritate pentru cetăţenii ucraineni

Ziua de 24 Februarie 2022 va fi marcată ca fiind tragică și va rămâne mereu întipărită în memoria tuturor. Democrația a fost pusă din nou în pericol.

Uniunea Studenților din România a transmis un apel la calm şi solidaritate din partea poporului român faţă de cetăţenii ucraineni în aceste clipe regretabile ce se petrec la granițele țării .

Pe această cale, ne dorim să fim parteneri cu autoritățile şi să sprijinim poporul ucrainean. Conştientizăm împreună faptul că, în aceste momente, foarte multe familii sunt forţate să își abandoneze munca de o viaţă, neavând siguranța zilei de mâine. Aceștia se confruntă cu o tragedie de neimaginat, ce se soldează cu pierderi de vieți, familii dezbinate și răpirea sentimentului de pace, de securitate și de speranță.

„Ne dorim că toți cetățenii români, indiferent de locul în care se află, să fie alături de națiunea ucraineană care, în această dimineață, a înțeles încă o dată că lupta pentru identitate și libertate sunt un drum anevoios. În același timp, fiecare dintre noi a învățat că democrația este un privilegiu ușor de răpit.

Orice resurse disponibile sunt de folos în aceste clipe pentru vecinii noştri. Prin urmare, noi, studenții și tinerii, vă încurajăm să vă alăturaţi iniţiativelor civice ce au ca scop sprijinirea acestor cetățeni. Pe această cale, vă informăm că lucrăm împreună la o iniţiativă comună de a crea o comunitate de sprijin, pentru a promova pacea și umanitatea şi a apăra drepturile fundamentale ale omului, a căror fragilitate o putem observa acum mai bine ca oricând.

Război informațional

„Pe lângă războiul izbucnit în Ucraina, în interiorul Uniunii Europene s-a declanșat un război informațional al dezinformării active. Astfel, ne dorim să contribuim la combaterea acestui fenomen prin implementarea în regim de urgență a proiectului „Masa Critică”.

În acest sens, Masa Critică va denunța canalele de dezinformare, va prezenta sursele guvernamentale pentru colectarea de informații, va ajusta știrile denaturate prezentate pe platformele de socializare, va facilita accesul persoanelor către surse credibile, verificabile și va transmite constant recomandări atât pentru informarea corectă cât și pentru diverse aspecte sociale, economice, istorice, de sănătate și politice benefice societății românești. O informare corectă va elimina vulnerabilitățile existente și ne va aduce mai aproape!

Acum, la mai puțin de o lună până la împlinirea a 18 ani de la aderarea României la NATO, dorim să demonstrăm că am absolvit școala democrației. Suntem convinși că lupta pentru libertate și drepturile omului sunt vitale pentru un viitor pașnic și ne dorim să ne implicăm prin acțiuni concrete în acest sens“, se arată în comunicatul USR.

Exit mobile version