Acasă Actualitate Secretarul general al NATO sosește mâine în România

Secretarul general al NATO sosește mâine în România

Secretarul general al NATO sosește mâine în România
Secretarul general al NATO sosește mâine în România (Foto: Exxconomica.net)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va efectua vineri o vizită în România. Acesta va merge alături de președintele Klaus Iohannis într-o vizită la Baza Militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, unde vor ajunge la noapte cei 1.000 de soldați americani detașați de Washington din Germania pentru a consolida flancul estic al NATO ca răspuns la masarea trupelor ruse la granița cu Ucraina.

Prima coloană de trailere cu tehnică militară americană va ajunge la Bucureşti în jurul orei 1.00, în noaptea de joi spre vineri, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Ulterior, primii soldați americani vor ajunge la destinație, la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, vineri dimineață, conform Digi24.

MApN precizează că autotrailerele cu echipament militar vor forma două coloane separate. Prima coloană, de aproximativ 18 trailere, a plecat din Sibiu, în jurul 10.45, spre Râmnicu Vâlcea.

Plecarea din Râmnicu Vâlcea va fi la aproximativ ora 22.00, joi seară

Persoanele care operează aceste vehicule trebuie să se odihnească timp de 9 ore, conform regulilor de transport europene, care prevăd perioade obligatorii de odihnă pentru şoferi. Plecarea din Râmnicu Vâlcea va fi la aproximativ ora 22.00, joi seară.

Totodată, președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul unei vizite la Brigada Multinațională Sud-Vest, de la Craiova, a declarat că evoluțiile actuale de securitate din „vecinătatea noastră directă” dovedesc, încă o dată, că măsurile luate de NATO sunt necesare, iar România, la rândul său, este hotărâtă să-și îndeplinească angajamentele asumate, conform deciziilor luate în cadrul Alianței.

Exit mobile version