Acasă Actualitate (VIDEO) Bode: Carnagiul de pe șoselele României trebuie oprit

(VIDEO) Bode: Carnagiul de pe șoselele României trebuie oprit

Bode: 1778 de morți în accidente rutiere în anul 2021 (Foto: G4Media.ro)
Bode: 1778 de morți în accidente rutiere în anul 2021 (Foto: G4Media.ro)

„Carnagiul de pe șoselele României trebuie oprit. Acest lucru se obține prin intervenții ferme la nivelul legislației, a declarat joi Lucian Bode, ministrul de Interne, la finalul ședinței în care Guvernul a adoptat noi sancțiuni pentru șoferii agresivi în trafic.

Lucian Bode a spus că anul trecut numărul persoanelor decedate în accidente rutiere a crescut cu 8%, ajungându-se la 1778 de morți în accidente rutiere.

„În 2021 s-a înregistrat o scădere a numărului accidentelor grave cu aproape 22% și a persoanelor grav rănite cu aproape 31% comparativ cu 2020, în timp ce nr persoanelor decedate în accidente rutiere a crescut cu 8%, mai exact am ajuns la 1778 de morți în accidente rutiere în anul 2021”, a spus Lucian Bode, conform HotNews.

Ministrul a spus că Guvernul a adoptat joi printr-o ordonanţă, modificarea şi completarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, stabilind noi sancţiuni pentru mai multe abateri de la legislaţia rutieră, precum şi definirea şi sancţionarea comportamentului agresiv la volan.

Exit mobile version