Acasă Actualitate Furtună de zăpadă în Israel

Furtună de zăpadă în Israel

Furtună de zăpadă în Israel
Foto; G4Media.ro

Israelul a avut parte, miercuri seară, de o furtună de zăpadă, fenomen rar în regiune. Stratul de zăpadă a atins aproape 20 de centimetri și mulți oameni s-au bucurat de experiența inedită. Fenomenul neobișnuit a creat probleme.

În Ierusalim și nordul Israelului, școlile au fost închise și transportul în comun oprit, iar drumurile din nordul și centrul țării sunt încă blocate. Deși temperaturile sunt foarte scăzute, meteorologii au anunțat că episodul de ninsoare se va încheia azi și că sunt aşteptate ploi în zilele următoare.

În Ierusalim au căzut primii fulgi de nea miercuri seară

După ninsorile abundente din Atena şi Istanbul, ca urmare a unei furtuni excepţionale formate deasupra estului Mării Mediterane, în Ierusalim au căzut primii fulgi de nea miercuri seară, spre bucuria copiilor, care au ieşit să se bată cu bulgări de zăpadă în Oraşul Vechi din Ierusalim.

Joi dimineaţă, zăpada continua să acopere Oraşul Sfânt, unde viaţa se desfăşura într-un ritm lent. Numeroase drumuri din nordul şi centrul Israelului erau în continuare blocate joi, la fel ca traficul rutier din Ierusalim, a anunţat poliţia israeliană.

Plugurile de zăpadă au fost scoase pe străzi pentru îndepărtarea zăpezii, a precizat poliţia locală.

Un strat de 20 de centimetri de zăpadă s-a depus la Ierusalim

Potrivit serviciului meteorologic, un strat de 20 de centimetri de zăpadă s-a depus la Ierusalim, un mini-eveniment pentru locuitorii săi, neobişnuiţi să vadă un strat de zăpadă atât de mare.

Deşi şcolile au fost închise în Ierusalim şi în nordul Israelului, temperaturile scăzute nu i-au împiedicat pe israelieni să iasă să admire zăpada care acoperea maşinile, trotuarele şi chiar locurile sfinte din Ierusalim.

Din cauza frigului, compania naţională de electricitate a anunţat că miercuri seară a fost depăşit un record istoric de consum, informează Agerpres. În această regiune unde ninsorile sunt rare, autorităţile nu sunt pregătite pentru astfel de intemperii, astfel că transportul public este oprit imediat pentru a fi evitate accidentele.

În pofida temperaturilor foarte scăzute, serviciul meteorologic israelian a anunţat joi că acest episod de ninsoare se va încheia în cursul zilei.

Autoritatea Palestiniană a anunţat închiderea anticipată a şcolilor şi a unor servicii publice

În Cisiordania, acoperită şi ea de zăpadă joi, Autoritatea Palestiniană a anunţat închiderea anticipată a şcolilor şi a unor servicii publice pentru a reduce la minimum traficul rutier şi riscul de accidente într-o parte a lumii în care maşinile nu sunt echipate cu anvelope cu crampoane pentru a face faţă rigorilor iernii.

Exit mobile version