Acasă Actualitate Salariaţii Institutului Naţional de Statistică pichetează sediul PSD

Salariaţii Institutului Naţional de Statistică pichetează sediul PSD

Acţiunea de la sediul PSD va continua cu acţiuni la celelalte partide, în ordine descrescătoare a reprezentanţilor în Parlamentul României
Acţiunea de la sediul PSD va continua cu acţiuni la celelalte partide, în ordine descrescătoare a reprezentanţilor în Parlamentul României


Salariaţii Institutului Naţional de Statistică (INS) vor picheta, miercuri, 19 ianuarie, în intervalul orar 10.00 – 12.00, sediul PSD.

Acţiunea are ca scop sensibilizarea decidenţilor politici ai ţării asupra problemelor cu care se confruntă statisticienii şi pentru stoparea discriminarilor salariale pentru familia ocupaţionala administratie si aplicarea majorărilor salariale conform legii de salarizare. 

Acţiunea de la sediul PSD va continua cu acţiuni la celelalte partide, în ordine descrescătoare a reprezentanţilor în Parlamentul României.

În prezent, la nivel naţional sunt aproximativ 2000 de posturi de statisticieni, dintre care cca. 1600 ocupate,  Aceştia nu solicită venituri suplimentare pentru această categorie, ci doar respectarea Legii 153/2017, lege care reglementează în mod expres ca până în anul 2022 să se reducă discriminările salariale la nivelul familiei ocupaţionale.

Toate strategiile şi politicile decizionale sunt elaborate şi fundamentate pe baza analizelor datelor statistice, cantitatea şi calitatea acestor date având o importanţă crucială, ca şi desfăşurarea în condiţii optime a activităţii acestei instituţie, având în vedere caracterul specific al activității pe care o desfășoară.

Statisticienii sunt implicati în acţiuni majore la nivel naţional şi european, printre care: Recensământul General Agricol, Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, alegerile prezidenţiale, parlamentare şi locale, proiecte şi colaborări cu Banca Naţională a României, Banca Mondială, Comisia Europeană etc. 

Mai mult, anul viitor, în România, se va desfăşura Recensământul Populaţiei și Locuințelor. Majoritatea activităților esenţiale ale acestui proces vor fi asigurate de salariaţii Institutului Naţional de Statistică, lucrători demotivați financiar pe fondul nerespectării prevederilor Legii nr. 153/2017.

Exit mobile version