Acasă Actualitate Maşină cu zece cadavre, abandonată într-o piaţă publică în Mexic

Maşină cu zece cadavre, abandonată într-o piaţă publică în Mexic

Maşină cu zece cadavre, abandonată într-o piaţă publică în Mexic
Maşină cu zece cadavre, abandonată într-o piaţă publică în Mexic

Două persoane au fost arestate după ce zece cadavre au fost găsite în interiorul unei mașini, în statul mexican Zacatecas aflat în centrul țării, informează Digi24.

Descoperirea a venit după ce un vehicul a fost abandonat în fața clădirii administrative a statului, în mijlocul unei piețe publice. După un timp, autoritățile au început să aibă suspiciuni în privința mașinii – un SUV Mazda – și au percheziționat-o în cursul zilei de joi, găsind cele zece cadavre, relatează BBC.

David Monreal, guvernatorul statului, a confirmat pe rețelele sociale că doi suspecți au fost reținuți.

„Au venit să abandoneze cadavrele aici, în fața palatului administrativ”, a spus el, adăugând că, din câte se pare, victimele au fost omorâte în bătaie.

Ministerul securității din Mexic a confirmat că a trimis o echipă speciale pentru a sprijini ancheta în acest caz.

Mexicul este recunoscut pentru criminalitatea ridicată și a violenței extreme cu care sunt comise crimele și alte infracțiuni.

Statul Zacatecas este unul afectat de războiele dintre carteluri rivale de traficanți de droguri și a înregistrat o creștere a numărului de infracțiuni comise cu cruzime, inclusiv incidente în care cadavrele au fost lăsate sau expuse în locuri publice.

Guvernatorul Monreal s-a angajat să încerce să rezolve problema. „Puțin câte puțin ne vom recăpăta liniștea. Ceea ce am preluat este o moștenire blestemată”, a declarat el după acest ultim incident.

Exit mobile version