Acasă Actualitate COVID-19: Marea Britanie, Franţa şi Finlanda recomandă vaccinarea copiilor

COVID-19: Marea Britanie, Franţa şi Finlanda recomandă vaccinarea copiilor

Marea Britanie, Franţa şi Finlanda recomandă vaccinarea copiilor
Foto: Realitatea

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a aprobat miercuri utilizarea vaccinului împotriva COVID-19 de la partenerii Pfizer şi BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, relatează Reuters.

Comisia pentru vaccinuri din ţară a recomandat vaccinarea pentru copiii din grupa de vârstă care se află într-un grup de risc clinic.

Copiii vor primi două doze de câte 10 micrograme din vacinul Pfizer-BioNTech – o treime din doza pentru adulţi – la un interval de opt săptămâni între prima şi a doua doză, a indicat Comitetul mixt pentru Vaccinare şi Imunizare.

Toţi copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani din Franţa pot fi vaccinaţi împotriva coronavirusului

Toţi copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani din Franţa pot fi vaccinaţi împotriva coronavirusului, a anunţat miercuri guvernul francez,notează dpa.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat potrivit canalului de televiziune BFMTV că pot fi făcute programări. Dozele vor fi injectate la centre de vacinare, farmacii şi cabinete medicale.

Anterior, Franţa a permis vaccinarea împotriva coronavirusului în această grupă de vârstă doar pentru copiii cu afecţiuni preexistente şi cei care locuiesc cu persoane expuse unui risc deosebit. Practica este controversată, unele ţări refuzând vaccinările pe scară largă pentru cei foarte tineri.

Ministrul francez a spus că, potrivit unui ultim bilanţ, 145 de copii au fost spitalizaţi după ce au fost infectaţi cu coronavirus, 27 dintre ei fiind la terapie intensivă.

Virusul circulă cel mai mult în rândul copiilor. Unul din cinci copii a fost testat pozitiv pentru virus. Ministrul francez nu a precizat la ce grupă de vârstă se referă cifrele. Numărul de infecţii în Franţa a crescut brusc în ultimele săptămâni.

Datele recente arată aproximativ 545 la fiecare 100.000 de persoane infectate săptămâna trecută. Având în vedere acest lucru, guvernul are în vedere reguli mai stricte pentru accesul în restaurante şi centre culturale în noul an.

Finlanda va începe de joi vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a anunţat miercuri Ministerul Afacerilor Sociale şi Sănătăţii, notează Reuters.

Institutul finlandez pentru Sănătate a recomandat la începutul acestei luni vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta de cinci ani şi peste dacă aceştia sau persoane din familia lor sunt expuse unui risc ridicat de infecţie severă. 

Exit mobile version