Acasă Actualitate Un român concediat de la o firmă din Spania a împușcat trei...

Un român concediat de la o firmă din Spania a împușcat trei colegi şi un poliţist

Un român concediat de la o firmă din Spania a împușcat trei colegi şi un poliţist
Un român concediat de la o firmă din Spania a împușcat trei colegi şi un poliţist

Un român și-a împușcat șeful și doi colegi, după ce a fost concediat de la firma de securitate la care lucra în orașul spaniol Tarragona. Apoi, bărbatul a fugit cu o mașină și a tras într-un polițist care îl oprise în trafic pentru verificări, informează Digi24.

Poliția spaniolă l-a prins pe atacatorul în vârstă de 45 de ani.

Două dintre victimele sale sunt în stare critică și alte două în stare gravă.

Foștii lui colegi au spus că românul trimisese mai multe mailuri cu mesaje de amenințare, scrie presa din Spania.

Românul, Marin Eugen Sabău, a ținut Tarragona în alertă maximă, marți. Poliția a negociat două ore încercând să îl facă să se predea. În urma refuzului acestuia, a avut loc un schimb de focuri, în care el a fost împușcat de trei ori, fără să-i fie atinse organe vitale. A fost arestat și dus cu elicopterul la un spital din Barcelona, unde a primit îngrijiri medicale.

Cum au decurs evenimentele

Agentul de pază român a intrat marți la ora 11.15 în sediul firmei de unde fusese dat afară cu câteva luni în urmă. Martorii au povestit că s-a certat cu trei foști colegi pe care i-a împușcat în piept și în stomac.

Apoi, el a fugit și a împușcat un polițist care încerca să îl oprească. Starea agentului de poliție este stabilă.

Șeful Poliției din Tarragona a declarat că românul „este o persoană foarte periculoasă din cauza atitudinii sale și a armelor pe care le avea asupra lui”. Surse din poliție au precizat că el avea trei arme la el.

Cei trei foşti colegi de la firma de pază sunt în stare gravă. Este vorba despre doi bărbați și o femeie.

Românul trimisese mai multe e-mailuri foștilor colegi din Tarragona și Barcelona, la care atașase și fotografii în care apărea înarmat cu diverse arme de foc, gloanțe și cuțite.

Ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena, a mulțumit agenților care au reușit să îl prindă pe românul despre care a spus că a avut o atitudine „extrem de violentă”.

Exit mobile version