Acasă Actualitate Kovesi scapă de un alt dosar disciplinar

Kovesi scapă de un alt dosar disciplinar

Kovesi scapă de un alt dosar disciplinar
Kovesi scapă de un alt dosar disciplinar

Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins pentru a doua oară sesizarea Inspecției Judiciare cu privire la fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, în cazul ”decapării” unor miniștri, potrivit G4media.

E vorba de o înregistrare cu Kovesi din sediul DNA apărută în spațiul public în iunie 2017. Kovesi le cerea subalternilor să „decapeze instituţional” pentru a ajunge la „domnul premier”.

Inspecția Judiciară a acuzat-o pe fosta șefă DNA de manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale.

  • ”Procurorul-şef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii şi credibilităţii instituţiei generate de decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare ‘cu miniştri’, de impact mediatic, şi-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv şi general obligatoriu al deciziei CCR 68/2017 şi a folosit exprimări inadecvate la adresa Curţii Constituţionale şi a unui judecător al Curţii, inducând ideea în cadrul opiniei publice că unul dintre criteriile în funcţie de care se prioritizează soluţionarea dosarelor este impactul mediatic al acestora şi calitatea oficială a persoanelor cercetate”, acuza Inspecția Judiciară.

Dosarul disciplinar a fost închis însă de Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM, dar redeschis de Înalta Curte.

Acum, CSM a clasar dosarul din nou.

Inspecția judiciară condusă de judecătorul Lucian Netejoru i-a întocmit mai multe dosare disciplinare Laurei Codruța Kovesi, însă toate au fost respinse. Ea mai are două dosare penale la Secția Specială (SIIJ), nesoluționate de 2 ani.

Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.
Exit mobile version