Acasă Actualitate Aproape 70% din cetățenii din Republica Moldova vor aderarea la UE

Aproape 70% din cetățenii din Republica Moldova vor aderarea la UE

Aproape 70% din cetățenii din Republica Moldova vor aderarea la UE
Aproape 70% din cetățenii din Republica Moldova vor aderarea la UE

Aproape 70% dintre cetățeni sunt în favoarea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, scrie G4Media. Potrivit agenției Infotag, despre aceasta arată datele cercetării socio-politice efectuate de compania iData, anunță Agenția de presă Rador.

Potrivit studiului, 68,8% dintre participanții la sondaj susțin integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, iar 35% – în Uniunea Eurasiatică.

42,7% dintre respondenți cred că lucrurile în Moldova merg în direcția bună

41,2% dintre respondenți sunt în favoarea unificării Moldovei cu România. Pentru aderarea Moldovei la NATO se pronunță 30,1% de respondenți. Pentru restabilirea Uniunii Sovietice – 22,5%. Pentru recunoașterea independenței Transnistriei – 17,8%. Și 45,9% – pentru retragerea Moldovei din CSI.

42,7% dintre respondenți cred că lucrurile în Moldova merg în direcția bună, iar 45% – că în direcția greșită. Întrebați despre primele 100 de zile ale Guvernului Gavrilița, 34% dintre participanții la sondaj evaluează pozitiv activitățile acesteia, 31,7% – neutru, 23% – negativ și 11,3% – le-a fost dificil să răspundă.

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 15-25 noiembrie. La acesta au participat 1 047 de respondenți din 367 de localități (inclusiv malul stâng al Nistrului). Marja de eroare este de 2,9%.

Citește și: Mesajul SUA de 1 decembrie: Ne mândrim să fim alături, în calitate de aliați NATO

Exit mobile version