Acasă Actualitate Un cetăţean turc a încercat să intre în România cu buletinul unui...

Un cetăţean turc a încercat să intre în România cu buletinul unui bulgar

Un cetăţean turc, în vârstă de 27 de ani, a fost depistat în timp ce încerca să intre în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, utilizând o carte de identitate eliberată de autorităţile bulgare care aparţinea altei persoane, informează Agerpres.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat luni, pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism, un cetăţean bulgar, în vârstă de 31 de ani, însoţit de un alt bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate bulgărească.

La verificarea documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că existau diferenţe de fizionomie între persoana din fotografia cărţii de identitate prezentate şi pasagerul din autoturism, stabilindu-se că documentul de identitate aparţinea, de fapt, unei alte persoane”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ITPF Giurgiu.

În urma controlului amănunţit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit asupra pasagerului mai multe documente personale valabile, constând într-un paşaport, o carte de identitate şi un permis de conducere, emise de autorităţile turce.

Astfel, s-a stabilit faptul că persoana în cauză este cetăţean turc, în vârstă de 27 de ani.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei şoferului bulgar, dar şi a cetăţeanului turc, iar conform protocolului româno-bulgar, aceştia şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Exit mobile version