Acasă Actualitate Copil salvat de la înec într-un ştrand dezafectat în care s-a adunat...

Copil salvat de la înec într-un ştrand dezafectat în care s-a adunat apă

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto care a fost transportat la spital
Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto care a fost transportat la spital

Un copil de opt ani a căzut, joi seară, în apa acumulată în fostul ştrand municipal din Vaslui, actualmente închis, şi a fost la un pas de a se îneca. Băiatul a fost salvat în ultimul moment de un bărbat aflat în zona bazei sportive administrate de municipalitate, informează Vremea Nouă.

Potrivit declaraţiei martorilor aflaţi în zona respectivă, apa acumulată avea o adâncime de aproximativ 1,7 metri şi s-a adunat în urma ploilor şi ca urmare a izvorârii din pânza freatică.

„Ar fi putut avea loc un eveniment nefericit pentru comunitatea noastră. Un copilaş care se juca cu mingea în zona ştrandului a scăpat mingea în apă, a vrut să se ducă singur s-o ia, a alunecat pe malul abrupt care duce spre adâncimea de 5 metri şi a intrat în apă. Când a văzut că nu mai poate ieși și a început să țipe. 

În urma strigătelor de ajutor, un părinte care se afla lângă terenul de fotbal unde avea loc antrenamentul cu nişte copii a sărit imediat şi l-a salvat.

Acum se lucrează la evacuarea apei. Am asigurat perimetrul prin prezenţa reprezentanţilor Poliţiei Locale şi cu motopompe încercăm să scoatem toată apa şi o să facem măsurători să vedem ce ne trebuie ca să acoperim acea gaură cu resturi de moloz şi pietriş, s-o aducem la o cotă la care să nu mai reprezinte un pericol.

În zona respectivă, apa se acumulează din stratul de pânză freatică şi nu poate fi controlată, deoarece izvorăşte din pământ”, a declarat, vineri, viceprimarul municipiului Vaslui, Lucian Branişte.

Acesta a precizat că zona va fi păzită 24 de ore din 24 de poliţişti locali, pentru evitarea producerii unor situaţii similare.

Copilul este în afara pericolului

Bărbatul care a auzit țipetele copilului nu a stat pe gânduri, a sărit în apă, l-a scos și apoi l-a ajutat să elimine apa înghițită.

“Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să intervin și să-l salvez.

Era deasupra, întors cu fața în jos și plutea cu capul în apă. Am sărit şi, când l-am scos din apă, l-am apăsat puternic de burtă și a eliminat toată apa înghițită.

Mă bucur că am fost prin preajmă și că Dumnezeu mi-a dat tăria să intervin. Am și eu un copil acasă și nu vreau să-mi imaginez ce ar fi putut să se întâmple. Primăria trebuie să ia măsuri pentru ca astfel de incidente să nu se mai întâmple”, a declarat salvatorul.

Conform declaraţiei reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, copilul care a căzut în apă este în afara pericolului.

„Copilul a fost scos imediat din apă de un bărbat aflat în apropiere. La sosirea echipajului medical solicitat să intervină la faţa locului, el a fost găsit speriat, dar starea lui era bună. A fost transportat la spital pentru evaluare”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Un caz identic s-a petrecut acum şapte ani, iar copilul a murit înecat

Un copil în vârstă de 14 ani a murit, în luna august a anului 2014, după ce s-a înecat într-un bazin cu o adâncime de 5,2 metri al Ştrandului Municipal din Vaslui.

De la momentul producerii incidentului, ştrandul din Vaslui a rămas închis până în prezent.

După un proces îndelungat deschis în urma decesului copilului de 14 ani, anul acesta, directorul Direcţiei Târguri şi Oboare din cadrul Primăriei municipiului Vaslui a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. 

Exit mobile version