Acasă Actualitate Cererea CSM de revocare a procurorului care s-a opus împărțirii dosarului Colectiv,...

Cererea CSM de revocare a procurorului care s-a opus împărțirii dosarului Colectiv, respinsă de şeful DNA

Vineri, cele trei sunt prezentate Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile
Vineri, cele trei sunt prezentate Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile

Șeful DNA, Crin Bologa, nu o revocă pe procuroarea Melinda Diaconescu, cea căreia CSM îi ceruse revocarea după ce s-a opus împărțirii dosarului Colectiv și reducerii pedepsei pentru Cristian Popescu Piedone, potrivit HotNews.

„Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, domnul Crin-Nicu Bologa, a analizat conținutul hotărârii amintite anterior și comportamentul doamnei procuror Melinda Diaconescu și a constatat că nu există motive pentru a dispune revocarea acesteia din cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Mai mult, doamna procuror și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu cu profesionalism, onestitate și curaj”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, Melinda Diaconescu a formulat o plângere prealabilă prin care solicită Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii revocarea Hotărârii care o vizează și, de asemenea, a formulat o cerere pentru apărarea reputației profesionale și a independenței la Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu referire la conținutul hotărârii și a discuțiilor ce au avut loc la ședința Secției pentru judecători.

CSM a cerut DNA revocarea procurorului care s-a opus deciziei Curții de Apel

La finalul lui iunie, CSM a cerut DNA revocarea procurorului care s-a opus deciziei Curții de Apel de disjungere a Dosarului Colectiv și schimbării încadrării juridice în cazul unor inculpați, cum ar fi și Cristian Popescu Piedone, ceea ce le-ar fi redus pedepsele. Procurorul DNA a cerut recuzarea judecătorilor în acest caz. Cererea CSM a primit un răspuns dur de la DNA care susține că o astfel de solicitare creează „un precedent periculos”.

Exit mobile version