Acasă Actualitate Proiect pentru reducerea salariilor compensatorii la CEO

Proiect pentru reducerea salariilor compensatorii la CEO

Administrația Complexului Energetic Oltenia(CEO), lucrează la un proiect cu privire la reducerea numărului de salarii compensatorii destinate angajaților care vor părăsi compania în perioada următoare.

Este vorba de o listă de 726 de mineri și energeticeni care de la 1 iulie vor pleca acasă și vor beneficia de salarii compensatorii, în funcție de numărul de luni pe care le mai au până la ieșirea efectivă la pensie. Compleul Energetic Oltenia a stabilt împreună cu sindicatele că vor fi acordate un număr de până la 11 salarii compensatorii.

Referința va fi salariul mediu pe unitate. În acest sens a fost semnat Actul Adițional numărul 4 prin care a fost reglementat cuantumul de lefuri compensatorii care vor fi acordate, de luna viitoare, celor care vor pleca din companie, în baza programului de concediere colective.

Șefii Complexului Energetic Oltenia s-au răzgândit însă și lucrează la un nou proiect de Act Adițional care să aibă în vedere un număr mai mic de lefuri complensatorii sau chiar neacordarea acestora, în anumite situații.

Statul va acorda venit de completare

Deciza șefilor Complexului Energetic Oltenia de a regândi politica de acordare a lefurilor compensatorii are legătură cu intenția Guvernului de a acorda venit de completare angajaților care vor fi disponibilizați colectiv din domeniul minier.

Este vorba de o Ordonanță de Urgență care este deja elaborată și a fost analizată la prima lectură în ultima ședință de Guvern. La jumătatea acestei săptămâni proiectul de Ordonanță va fi efectiv aprobat și va produce efecte. Este un proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea si completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive în perioada 2019-2024.

Mii de angajați vor pleca de la Complexul Energetic Oltenia, fie direct prin pensionare, fie prin programe de concedieri colective, până în 2024.

Exit mobile version