Acasă Actualitate Dan Barna, reclamat la DNA pentru fraudă cu fonduri UE

Dan Barna, reclamat la DNA pentru fraudă cu fonduri UE

Dan Barna, reclamat la DNA pentru fraudă cu fonduri UE
Dan Barna, reclamat la DNA pentru fraudă cu fonduri UE

Vicepremierul Dan Barna este una din cele patru persoane pe care Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF) le-a reclamat la DNA pentru “posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”. DLAF a cercetat patru proiecte europene în care a fost implicat Dan Barna înainte de 2016, scrie Newsweek.ro.

În noiembrie 2020, Newsweek România a trimis adrese către DLAF prin care a cerut lămuriri în legătură cu situația cercetărilor în cazul proiectelor europene derulate atât de firma în care Dan Barna a fost deținător de părți sociale, cât și în cazul proiectelor în care Barna a fost implicat ca expert.

DLAF nu a răspuns cererii în 2020, dar surse din interior arătau, atunci, că cercetări se făceau nu doar în proiectul în care și sora lui Dan Barna a primit bani europeni, ci și în alte trei.

În toate cele patru proiecte au fost înființate aproximativ 30 de SES-uri (structuri economice sociale) iar culegerea de date necesita audierea a sute de persoane.

Newsweek România a scris, în exclusivitate, că reglementările europene arată fără dubiu că, în proiectul în care Dan Barna a fost expert, iar sora sa a primit bani, era vorba de conflict de interese.

Newsweek România a arătat, de asemenea în exclusivitate, că fostul și actualul ministru Ghinea a ajutat firma lui Dan Barna să ia bani europeni chiar când actualul vicepremier era secretar de stat la Fonduri Europene.

Citiţi mai multe despre acest caz aici

Exit mobile version