10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrăjituri fără coacere. 7 rețete simple, rapide și savuroase

Prăjituri fără coacere. 7 rețete simple, rapide și savuroase

Toate dulciurile fără coacere se prepară repede, ingredientele sunt simple și la indemână, iar rezultatul este mereu delicios. Vă arătam 7 rețete din care vă puteți inspira pentru masa de Paște.

Bomboane raw cu fructe uscate

Genul acesta de bomboane se fac fără zahar, sunt foarte sănătoase, fiind o sursă de nutrienți de calitate pentru cei mici, mereu dornici de ceva dulce, dar nu numai pentru ei. Se prepară foarte repede, se pot mânca imediat sau se pot păstra câteva zile la loc uscat sau in frigider. Ingredientele pot varia, nu este nevoie să folosești cantități exacte. Folosim o cană obișnuită pentru a face o proporție ideala a ingredientelor.

Ingrediente:

  • 1 cană de prune uscate sau curmale (fara samburi);
  • 1 cană de stafide;
  • 1 cană de nuci întregi curășate (sau migdale);
  • 1 jumătate de cană de merișoare uscate;
  • 2 banane potrivit de coapte (sau doua bucati de avocado coapte bine);
  • 2 linguri de pudră de cacao;
  • 2-3 linguri de nucă de cocos rasă;
  • arome (rom, vanilie, migdale, coajă de portocală sau lămâie – bio, ca sa poată fi rasă);
  • sucul de la o jumatate de portocală;
  • cacao, nucă de cocos pentru decor.

Mod de preparare: toate fructele uscate se țin la înmuiat circa 30 de minute. Se scurg bine și se pun într-un robot de bucătărie. Se omogenizează cu câteva impulsuri. Adaugă nucile macinate și nuca de cocos, apoi bananele, pudra de cacao, aromele și omogenizează până când rezultă o pastă. Adaugă suc de portocale, pentru a ajunge la consistența unei creme foarte dense. Cu mâinile umede, formează biluțe și tăvălește-le prin pudra de cacao, nuca de cocos rasă sau merișoare uscate măcinate. Poți să folosești și semințe de susan ori nucă măcinată. Se păstreaza la frigider sau într-un loc răcoros și uscat.

Tiramisu rapid la pahar

Tiramisu la pahar

Tiramisu la pahar nu este nici pe departe ruda saracă a variantei originale de tiramisiu. Nu este un compromis, ci o variantă rapidă și simplă. Este gata în 10 minute ți-l poti servi după ce stă la rece vreo 60 de minute. Deci este, din multe puncte de vedere, soluția ideală.

Ingrediente:

4 ouă;

6 linguri rase de zahăr tos;

4 linguri de lapte;

300 g de mascarpone;

200 ml de frișcă lichidă;

1 ceațcă de cafea concentrata (se poate si ness – îndulcită usor);

2 lingurițe esență de rom și amaretto;

25 piscoturi de șampanie;

pudră de cacao, boabe de cafea și boabe de afine pentru ornat.

Mod de preparare: 

Începe prin a mixa bine ouăle întregi cu zahărul, până se albesc și zahărul este complet dizolvat. Adaugă lapte și amestecă bine. Pune vasul într-o cratiță cu apă, pe foc și continuă să mixezi încă pentru câteva minute, după ce apa începe să clocotească. Crema de ouă trebuie să devină consistentă ca o smântână, apoi las-o la răcit.

Adaugă în crema rece de ouă câte o lingură de mascarpone și bate bine după fiecare. La final, bate frișca și adaug-o în crema de bază. Adaugă esența de rom și amaretto. Lasă crema 10-15 minute la rece, timp în care pregătești paharele și pișcoturile. Prepară cafeaua și adaugă și în aceasta o lingură de amaretto. Înmoaie repede câte unul- două pișcoturi în cafea și pune-le în fiecare pahar.

Pune o lingură sau două de cremă și pudrează cu un strat de cacao, apoi din nou câte unul sau două pișcoturi înmuiate în cafea și cremă, până termini și pișcoturile, și crema. La final, pudrează cu cacao (sau ness) și decorează. Lasă paharele la rece cel puțin o oră, apoi poți să te bucuri de gustul perfect pe care-l are tiramisu rapid la pahar.

Banana split

Banana split

Banana split este un desert de vară. Practic, nu trebuie să pregatești nimic pentru că toate ingredientele sunt gata preparate. Este genul de prăjitură perfectă. Se prepară și se mănâncă imediat.

Ingrediente:

  • 1 banană pentru fiecare porție;
  • înghețată de vanilie sau caramel;
  • frișcă proaspătă;
  • sos de ciocolată sau sos de caramel;
  • alune marunțite pentru decor.

Mod de preparare: taie fiecare banană în două pe lung și așeaz-o pe o farfurie. Stropește banana cu sos de caramel, dacă folosești înghețata de vanile, sau sos de ciocolată, pentru înghețată de caramel. Pune trei, patru bile de înghețată între cele doua jumătăți de banană. Pune frișca și decoreaza cu alune măcinate (sau cu ciocolata rasă, dacă preferi). Poți să folosești și înghețată de fructe. Aceasta merge foarte bine cu sosul de ciocolată.

Tartă de ciocolată în crustă de biscuiți

Tartă de ciocolată cu cremă de biscuiți

Printre dulciurile fără coacere, tarta cu ciocolată este un felde prințesă răsfățată. Toată lumea o iubește, nimeni nu o poate refuză. Partea cea mai frumoasă este că se face foarte simplu, iar rezultatul este perfect de fiecare dată. Practic, nu are cum să nu-ți iasă!

Ingrediente:

  • 400 g de biscuiți cu ciocolată, oreo de ciocolată sunt cei mai buni);
  • 200 g de unt gras;
  • esență de vanilie;
  • 400 g de ciocolată neagră cu 8% cacao;
  • 300 ml de smântână lichidă;
  • 4 linguri de zahăr.
  • Mod de preparare: începe prin a pregăti vasul în care vei monta tarta. Ai nevoie de unul cu pereți detasabili, cu diametrul de 20-25 de centimetri. Vasul trebuie uns cu puțîn unt. Sfărâma biscuiții cu tot cu crema într-un robot de bucătărie. Adaugă jumătate din cantitatea de unt, topit în prealabil, și vanilia. Omogenizează bine și răstoarnă amestecul în vasul pregătit. Cu baza unui pahar, nivelează stratul de biscuiți, uniform. Ridică pe margine doi-trei centimetri din baza de biscuiți, pentru a da formă de tarta. Da la rece vasul până pregătești umplutură. Rupe ciocolată în bucăți mari și pune-o la bain-marie sau în cuptorul cu microunde până se topește. În ciocolată topită adaugă smântână lichidă și untul. Omogenizează bine și răstoarnă crema in crusta de biscuiți. Da la rece pentru cel puțin trei-patru ore. Când s-a întărit bine, desfă peretele lateral al tăvii și pune tarta pe un platou. Decorează cu fructe sau alune.

Prăjitură ruseasca, cu foi

Acest deșert fără coacere este o varianta simplificată a unei prăjituri ruseșți celebre, Medovik. Prăjitură este delicioasă și cu foi gata preparate, care te ajută să câștigi timp și te scutesc de multă bătaie de cap. Crema este delicioasă și sănătoasă. Nu-ti rămâne decât să prepari crema și să o așezi între foi. Rezultatul este perfect.

Prăjitură rusească cu foi

Ingrediente:

  • 800 g foi pentru prajituri;
  • 500 g smantana groasă cu minimum 20% grasime;
  • 250 g mascarpone;
  • 200 g zahar pudra;
  • 1 praf de sare;
  • esenta de vanilie sau miezul de la o pastaie de vanilie;
  • 10 biscuiti digestivi si fulgi de migdale pentru decor.
  • Mod de preparare: toate ingredientele pentru crema se pun (scurse de zer, dacă este cazul) într-un vas. Cu mixerul la viteză medie, se omogenizează bine câteva minute. Va rezultă o crema relativ moale, dar așa trebuie să fie. Folosește o tavă de dimensiunea foilor sau poți tăia foile în două ori, după nevoie, pentru a monta prăjitură și le combini la asamblare. Prăjitură trebuie să aibă cinci-șase rânduri de foi, iar ultimul strat este de crema. Pune o foaie direct în tavă. Pune crema, apoi altă foaie și tot așa până se termină crema. Folosește un polonic, astfel încât straturile de crema să fie egale.
  • Acoperă ultimul strat de crema cu o folie alimentară din plastic și lasă prăjitură la frigider peste noapte. Decorul se face foarte simplu din biscuiții digestivi și fulgi de migdale. Pune biscutii într-o pungă și treci de câteva ori cu sucitorul peste ei. Îndepărtează folia care a protejat prăjitură, presară biscuiții pe prăjitură, apoi pune fulgii de migdale și acoperă din nou prăjitură cu o folie curată. Este recomandat să o păstrezi la rece și să o tăi în bucăți potrivite doar când o servești. Poate fi păstrată la rece trei-patru zile.

Tort de clătite   

Puține deserturi fără coacere sunt mai rapide decât acest tort de clătite cu frișcă și fructe. În toate marile magazine găsești clătite gata făcute și nu sunt cu nimic mai prejos decât cele pregătite acasă, ba dimpotrivă. Sunt perfect egale și uniform rumenite.

Tort de clătite

Ingrediente:

  • 600 g foi de clatite;
  • 500 ml de frisca lichida;
  • 3 linguri de zahar pentru frisca;
  • 2 linguri cu miere;
  • fructe (afine, zmeura, mure);
  • sirop de ciocolata;
  • zahar pudra pentru decor
  • Mod de preparare: bate smântână pentru frișcă foarte bine, împreună cu zahărul. Pune o clătita pe un platou și unge-o cu puțină miere. Pune o a două clătita, peste care adaugi fructe și frișcă. Repetă operațiunea până termini frișcă. Fii generos cu straturile de frișcă dintre clătite! Pudrează cu zahăr și sirop de ciocolată. Se poate servi imediat.

Tort de biscuiți cu crema de caramel

O prăjitură fără coacere care se face repede și se mănâncă și mai repede. Crema de caramel se face foarte simplu și se combină perfect cu stratul gros de ciocolată de deasupra.

Tort de biscuiți cu cremă de caramel

Ingrediente:

  • 500 g de biscuiti simpli;
  • 300 g de zahar;
  • 600 ml de lapte (cu continut mare de grasime);
  • 4 linguri de amidon alimentar;
  • 200 g de unt moale;
  • zahar vanilat, 1 praf de sare;
  • 100 g de unt cu 80% cacao;
  • cateva linguri de smantana lichida

Mod de preparare: jumătate din cantitatea de zahăr se pune într-o cratiță, împreună cu trei-patru linguri de apă. Se fierbe până ce siropul devine maroniu. Adaugă restul de zahăr și laptele treptat, amestecând încontinuu. Dizolvă amidonul alimentar cu câteva linguri de apă și adaugă-l în crema. Amestecă pentru a nu se formă cocoloașe, până ce crema devine densă, că orice crema de tort. Pune un praf de sare. Da deoparte, adăugat esență de vanilie și lasă să se răcească. Adaugă untul și bate crema cu mixerul la viteză mică, până devine spumoasă. Într-un vas dreptunghiular așază biscuiții unul lângă altul, într-un singur strat. Pune o treime din crema, apoi încă un strat de biscuiți și tot așa până se termină crema. Ultimul strat trebuie să fie de biscuiți. Topește ciocolată la microunde, adaugă smântână, amestecă și pune totul peste ultimul strat de biscuiți. Lasă la rece pentru trei-patru ore, ideal peste noapte. Taie prăjitură în bucăți de dimensiunea biscuiților.

Sursa rețete: Mega Image

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS