Acasă Actualitate (VIDEO) A murit prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii...

(VIDEO) A murit prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

A murit prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, informează Palatul Buckingham. Prințul avea 99 de ani și a fost internat în spital în ultimele luni.

Ducele de Edinburgh a fost alături de regină în cele mai grele momente ale domniei sale de 69 de ani, cea mai lungă din istoria britanică.

„Cu adâncă durere Majestatea Sa Regina anunță moartea soțului ei mult iubit, Alteța Sa regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh”, se arată în declarația de presă a Palatului Buckingham.

”Alteța sa Regală a murit liniștit în această dimineață la Castelul Windsor”, se mai arată în declarație, potrivit HotNews.

Cei doi au avut patru copii, opt nepoți și 10 strănepoți

Cei doi au avut patru copii, opt nepoți și 10 strănepoți. Prinț grec, s-a căsătorit cu Elisabeta în 1947, jucând un rol important în modernizarea monarhiei după Al Doilea Război Mondial.

La începutul lunii martie, Prinţul Philip a fost supus cu succes unei proceduri medicale

La începutul lunii martie, Prinţul Philip a fost supus cu succes unei proceduri medicale pentru tratarea unei afecţiuni cardiace preexistente, a informat Palatul Buckingham.

„Ducele de Edinburgh a suferit ieri (miercuri) o procedură reuşită pentru a trata o afecţiune cardiacă preexistentă la Spitalul St Bartholomew. Alteţa sa regală va rămâne în spital pentru tratament, odihnă şi recuperare pentru câteva zile”, se spune într-un comunicat al Palatului Buckingham publicat joi.

Tipul procedurii nu a fost făcut public. Prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost internat pentru prima dată la King Edward VII Hospital din Londra pe 16 februarie pentru tratarea unei infecţii.

Apoi a fost mutat la spitalul St. Bartholomew din capitală, unde medicii au efectuat teste şi l-au pus sub observaţie pentru o afecţiune cardiacă preexistentă.

Exit mobile version