Acasă Actualitate Procurorii militari anchetează intervenția pompierilor la incendiul din Constanța

Procurorii militari anchetează intervenția pompierilor la incendiul din Constanța

Procurorii militari anchetează intervenția pompierilor la incendiul din Constanța
Procurorii militari anchetează intervenția pompierilor la incendiul din Constanța

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu și anchetează intervenția pompierilor ISU Constanța de la incendiul în care o femeie a murit, după ce a căzut de la etajul 6 unde locuia, după ce apartamentul său a fost cuprins de flăcări.

Ancheta procurorilor militari de la Parchetul Militar București vizează fapta de neglijență în serviciu, după ce aceștia s-au sesizat din oficiu ca urmare a apariției în spațiul public a informațiilor legate de modul în care pompierii de la ISU Constanța au intervenit la acest incendiu.

Investigația vizează în principal cum a fost organizată intervenția, cum a decurs, orele exacte la care au fost solicitate și trimise echipajele, dar și când au ajuns la fața locului.

În paralel, se desfășoară o a doua investigație penală, pentru distrugere și ucidere din culpă, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Femeia a murit cu două minute înainte ca la fața locului să ajungă, de la 8 km distanță, una din cele trei autoscări existente în întreg județul Constanța. 

Cum a decurs intervenția la incendiul din Constanța, potrivit IGSU

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14

La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: o ambulanță SMURD tip B2, două autospeciale de stingere și o autoscară.

Ambulanța SMURD tip B2 și cele două autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului.

Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21.

Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas.

Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25.

Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau două autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD tip B, precum și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

La nivelul județului Constanța există trei autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța.

Exit mobile version