Acasă Actualitate Lista ţărilor care au gestionat cel mai bine pandemia de COVID-19

Lista ţărilor care au gestionat cel mai bine pandemia de COVID-19

Noua Zeelandă, Vietnam şi Taiwan se află în fruntea unei liste de aproape o sută de ţări şi teritorii care au gestionat cel mai bine pandemia de COVID-19, potrivit unui studiu publicat joi în Australia.

Spania se află pe locul 78, iar Columbia, Mexic şi Brazilia ocupă ultimele locuri, relatează EFE, conform Agerpres.

De asemenea, Vietnam a raportat în total 1.551 de cazuri şi 35 de morţi, în timp ce Taiwan a totalizat 890 de contagieri şi doar 7 decese.

Studiul notează că „nicio ţară nu a fost unanim câştigătoare în perioada examinată”, având în vedere că gravitatea pandemiei a variat de la declanşarea crizei, evidenţiind factori structurali precum dimensiunea populaţiei, nivelul de dezvoltare economică sau diferenţele dintre sistemele politice, ce par să fi influenţat gestionarea pandemiei.

Studiul a fost publicat după ce s-au înregistrat peste 100 de milioane de cazuri de COVID-19 în întreaga lume, SUA, India şi Brazilia, fiind ţările cu cele mai multe contagieri, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Spania ocupă locul 7 ca număr al contagierilor cu peste 2,6 milioane de cazuri de COVID-19; în timp ce în rândul ţărilor latino-americane cele mai afectate de noul coronavirus sunt:

  • Columbia (peste 2 milioane),
  • Argentina (circa 1,9 milioane),
  • Mexic (aproape 1,8 milioane), ocupând locul 11, 12 şi respectiv 13 la nivel mondial.
Exit mobile version