Acasă Actualitate Măsuri de relaxare în București începând de astăzi

Măsuri de relaxare în București începând de astăzi

Măsuri de relaxare în București începând de astăzi
Măsuri de relaxare în București începând de astăzi

​Măsuri de relaxare în București: Teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti pot fi redeschise la 30% din capacitate începând de luni.

Astfel, s-a dispus reluarea activităţii în spaţii închise, la o capacitate de maxim 30% în domeniul HORECA. Tot la 30% din capacitate vor funcționa și cei din domeniul cultural, de divertisment şi recreativ. Măsuri de relaxare încep cu data de 25.01.2021, ora 0,00, cu condiţia menţinerii ratei de incidenţă sub 3/1.000 de locuitori. Municipiul Bucureşti rămâne pentru a cincea zi în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus.

Duminică Bucureștiul a înregistrat 2,37 cazuri la mia de locuitori, potrivit datelor anunţate de Grupul pentru Comunicare Strategică (GCS). De aceea s-au luat noi măsuri de relaxare în București.

Prefectul Capitalei, afirma că decizia Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a ţinut cont de scăderea ratei de infectare.
Hotărârea CMBSU mai prevede că de luni activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă; fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului; în intervalul orar 6,00 – 23,00.

În aceeaşi hotărâre se mai stipulează că prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor. Trebuie păstrată o distanţă de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă.

Citește și: Azi ajunge în România a șasea tranșă de vaccin Pfizer

Exit mobile version