Acasă Actualitate Președintele Chinei a ordonat armatei să fie pregătită de război „în orice...

Președintele Chinei a ordonat armatei să fie pregătită de război „în orice secundă”

Președintele Chinei a ordonat armatei să fie pregătită de război „în orice secundă”
Președintele Chinei a ordonat armatei să fie pregătită de război „în orice secundă”

Președintele chinez Xi Jinping le-a cerut forțelor armate să fie „permanent gata de luptă” și a afirmat că Armata Republicii Populare Chineze (AEP) trebuie să folosească fricțiunile de la graniță pentru a cizela capacitățile trupelor, scrie hotnews.

Xi, care este de asemenea și președintele Comisiei Militare Centrale, cea mai înaltă structură de comandament a Beijingului, a făcut afirmațiile în primul ordin remis forțelor militare în 2021, subliniind, de asemenea, nevoia ca acestea să fie gata de luptă „în orice secundă”.

Acesta a mai ordonat ca AEP să își „crească substanțial” încorporarea tehnologiei în exercițiile sale și să țină pasul cu ultimele evoluții din domeniul militar și cele mai noi cunoștințe hi-tech.

„(AEP trebuie să) crească integrarea de noi echipamente, noi forțe și noi tărâmuri de luptă în antrenamente și sistemele de luptă”, a cerut Xi.

Nu a precizat despre ce lupte este vorba

Vorbind și despre actualele „lupte militare din prima linie” președintele chinez s-a distanțat în mod notabil de ordinele de început de an din trecut, inclusiv de cel din 2020, când a cerut forțelor armate să „gestioneze crizele și descurajeze războiul”.

Deși nu a precizat despre ce lupte este vorba, în 2020 au avut loc cele mai grave confruntări cu India din ultimele decenii, acestea rezultând în peste 20 de decese în tabăra indiană și un număr necunoscut de victime de partea Beijingului.

AEP și-a intensificat, de asemenea, operațiunile aeriene și marine din jurul Taiwanului, provocând o escaladare majoră a tensiunilor cu Statele Unite în această regiune.

De la preluarea puterii în 2012, Xi a îndemnat constant AEP să fie pregătită pentru război și a demarat un program masiv de modernizare a forțelor armate ale Chinei în 2015, acesta având termen de finalizare anul trecut.

Exit mobile version