Acasă Actualitate Continuă vaccinarea anti Covid la Infecțioase. Managerul spitalului, printre cei care urmează...

Continuă vaccinarea anti Covid la Infecțioase. Managerul spitalului, printre cei care urmează să primească doza de imunitate

Medicul Iulian Diaconescu este prima persoană vaccinată anti Covid la Craiova. Foto: Facebook / Prefectura Dolj

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova continuă campania de vaccinare împotriva noului coronavirus. Dacă duminică, în ziua startului, au fost vaccinate doar zece persoane, până pe 31 decembrie vor fi vaccinați zilnic între 20 și 30 de angajați ai unității medicale.

Nicio persoană vaccinată nu a prezentat reacții

Dr. Dragoș Nicolosu, desemnat responsabil de activitate la nivelul Spitalului de Infecțioase din Craiova, a precizat, pentru GdS, că luni și marți au fost programate aproximativ 30 de persoane, iar în celelalte 2 zile mai puține.

„Avem 90 de persoane care sunt programate să fie vaccinate până pe 31 decembrie. Restul celor din lista de 384 de angajați care s-au înscris pentru vaccinare, urmează să fie imunizați după 1 ianuarie.”

Medicul a spus că niciunul dintre colegii vaccinați în prima zi nu a avut vreo reacție adversă.

Managerul spitalului se vaccinează la început de 2021

Întrebat dacă se va vaccina, medicul Dragoș Nicolosu a răspuns că da. Medicul nu a contractat infecția până acum. Și managerul spitalului „Victor Babeș” se vaccinează, însă după Anul Nou. „Da, mă voi vaccina. Sunt pe listă, programată pentru data de 4 ianuarie”, a menționat Adina Turcu pentru GdS.

Cu privire la colegii de breaslă care privesc cu scepticism vaccinul și au evitat să se înscrie pe liste pentru imunizare, dr. Nicolosu a spus: „Mesajul meu este să se vaccineze pentru un an nou lipsit de sechelele Covidului”.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Craiova și conducerea Spitalului Clinic Municipal „Filantropia” au transmis, pentru GdS, că aproximativ jumătate dintre cadrele medicale nu s-au înscris pe listele pentru vaccinare. Cele două unități medicale ar urma să intre în campania de vaccinare în faza a doua, după ce se încheie vaccinarea cadrelor din spitalele de primă linie. SJU Craiova și Filantropia sunt spitale suport Covid.

Nu există contraindicații ale vaccinului

Medicul Dragoș Nicolosu a spus că nu există contraindicații ale vaccinului anti-Covid. „Nu sunt contraindicații menționate pe prospect. Trebuie mai multă atenție la cei alergici, prudență, dar atâta tot. Contraindicație absolută este doar pentru persoanele care au alergie la unul dintre produsele componente ale vaccinului”.

Următoarea etapă, după Anul Nou

Momentan, nu există informații concrete cu privire la organizarea etapei a doua a campaniei de vaccinare, după Anul Nou, transmite conducerea spitalului „Victor Babeș”. Nu se poate estima un termen la care se va încheia vaccinarea tuturor celor 384 de angajați înscriși pe listele unității medicale, deoarece acest lucru depinde de termenul de livrare al vaccinurilor și numărul de doze primite. „În prezent, nu avem informații clare, dar probabil vom mai avea o videoconferință până la sfârșitul anului și vom afla noi detalii”, a transmis Adina Turcu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Craiova.

Exit mobile version