Acasă Actualitate A doua tranșă de vaccinuri anti-Covid-19 intră astăzi în România

A doua tranșă de vaccinuri anti-Covid-19 intră astăzi în România

A doua tranșă de vaccinuri anti-Covid-19 intră astăzi în România
A doua tranșă de vaccinuri anti-Covid-19 intră astăzi în RomâniaThemenbild,Symbolfoto, Model Release: no

A doua tranșă de vaccinuri antiCOVID-19 Pfizer BioNTech, constând în 140.400 de doze, va ajunge astăzi în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca.

Nu mai puțin de 140.400 de doze de vaccin vor ateriza astăzi pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj Napoca. Informația a fost confirmată de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea. Primele dintre ele ajung pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni în jurul orei 7:50. De către firma producătoare vor fi transportate la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași.

În jurul orei 11.00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timișoara și Cluj- Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timișoara și Cluj. Vaccinurile vor fi trasportate în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă.

Cele aproximativ 140.000 de doze de vaccin vor fi distribuite altfel:

  • București: 40.950 de doze
  • Iasi : 25.350 doze
  • Cluj-Napoca: 29.250 doze
  • Constanta: 8775 doze
  • Craiova: 12.675
  • Brasov: 12.675
  • Timișoara: 10.725

Ca referință, campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în România pe 27 decembrie, la o zi după ce a ajuns în țară prima tranșă de vaccinuri, constând în doar 10.000 de doze. Conform datelor furnizate de Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, luni au fost vaccinate 1.101 persoane, numărul total de la începutul campaniei ajungând la 2.066 de persoane vaccinate.

În tot acest timp, a fost înregistrată o sigură reacţie adversă minoră de tip alergic. De asemenea, potrivit datelor puse la dispoziţie de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), a fost raportată, până în acest moment, o reacţie adversă (disconfort local), în curs de validare. În ceea ce privește viteza cu care vom afla numărul celor vaccinați în România, Comitetul Naţional precizează că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care, numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Exit mobile version