Acasă Actualitate America Latină a început vaccinarea în masă

America Latină a început vaccinarea în masă

O asistentă medicală, María Irene Ramirez, a devenit prima persoană din America Latină care s-a vaccinat joi
O asistentă medicală, María Irene Ramirez, a devenit prima persoană din America Latină care s-a vaccinat joi

O asistentă medicală din Mexic, María Irene Ramirez, a devenit prima persoană din America Latină care s-a vaccinat joi, în ajunul Crăciunului, după ce Mexicul a primit un prim lot de 3.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, anunță tvr.

În Mexic, María Irene Ramirez, în vârstă de 59 de ani, șefa Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Ruben Leñero din Mexico City, a fost prima care s-a oferit voluntar pentru a fi vaccinată.

Mexicul a înregistrat până acum peste 1,3 milioane de infecții, cu cel puțin 120.000 de decese legate de Covid-19, potrivit Universității Johns Hopkins.

Țara este una dintre cele mai afectate de pandemie, după SUA, Brazilia și India.

Chile și Costa Rica au început și ele să administreze vaccinul.

Argentina intenționează, de asemenea, să înceapă vaccinările în următoarele zile, dar a ales vaccinul rusesc Sputnik V pentru faza inițială, cu 300.000 de doze care au sosit la Buenos Aires joi dimineață.

Chile a avut aproape 600.000 de cazuri confirmate și peste 16.300 de decese, Costa Rica – aproape 163.000 de cazuri și peste 2.000 de decese, iar Argentina – aproape 1,6 milioane de cazuri și peste 42.300 de decese.

Brazilia, care a înregistrat cel mai mare număr de decese din regiune, nu va începe până la jumătatea lunii februarie, în ciuda creșterii recente a numărului de cazuri. Președintele Jair Bolsonaro spune că nu intenționează să se vaccineze. El crede că a dezvoltat imunitate împotriva coronavirusului, deoarece a fost pozitiv la începutul acestui an.

Exit mobile version