Acasă Actualitate Un căpitan al unei nave de pescuit nord-coreene, executat în public, pentru...

Un căpitan al unei nave de pescuit nord-coreene, executat în public, pentru că asculta radio străin în timp ce se afla pe mare

Un căpitan al unei nave de pescuit nord-coreene ar fi fost executat în public, pentru că a ascultat un post de radio din altă țară
Un căpitan al unei nave de pescuit nord-coreene ar fi fost executat în public, pentru că a ascultat un post de radio din altă țară

Un căpitan al unei nave de pescuit nord-coreene ar fi fost executat în public, pentru că a ascultat un post de radio din altă țară.

Radio Free Asia, finanțat de guvernul SUA, susține că bărbatul a fost ucis după ce a recunoscut că ascultase emisiunile sale de mai bine de 15 ani.

În vârstă de 40 de ani, acesta ar fi preluat semnalele radio în timp ce era pe mare, potrivit Daily Mail.

Căpitanul bărcii, cunoscut sub numele de Choi, ar fi fost executat în fața altor 100 de angajați din domeniul pescuitului.

Bărbatul, care era proprietarul unei flote de peste 50 de nave, ar fi mărturisit după ce unul dintre membrii echipajului său l-ar fi denunțat autorităților și l-a predat la o bază din orașul port Chongjin.

Un oficial din provincia Hamgyong de Nord a susținut că Choi a început să asculte emisiuni străine de pe vremea când era operator de radio în armată.

După ce a părăsit armata, a continuat obiceiul și astfel a fost acuzat de „subversiune împotriva partidului”, se susține.

„Unul dintre pescari a căutat răzbunare pentru comportamentul arogant și lipsit de respect al lui Choi”, ar fi declarat un apropiat al victimei.

Posturile de radio străine pot fi recepționate în mare parte din Coreea de Nord, dar regimul lui Kim Jong-un controlează toate informațiile care ar putea ajunge la cetățenii săi.

Exit mobile version