Acasă Actualitate Coronavirus: Peste 70 de milioane de infectări în întreaga lume

Coronavirus: Peste 70 de milioane de infectări în întreaga lume

Coronavirus: Peste 70 de milioane de infectări în întreaga lume
Coronavirus: Peste 70 de milioane de infectări în întreaga lume

Conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins, cel puțin 70.000.538 de persoane au fost afectate cu coronavirus, scrie hotnews.

Institutul Robert Koch înregistrează noi vârfuri în răspândirea epidemiei de Covid în Germania, unde au fost raportate peste 30.000 de infectări noi în 24 de ore, dar și 598 de victime, până acum un record.

În ultimele zile, având în vedere creșterea numărului de cazuri, discuția cu privire la necesitatea unor măsuri mai dure a început să se aprindă: semi-lockdownul în vigoare din 2 noiembrie nu este suficient și mulți – începând cu Angela Merkel – sunt în favoarea unui lockdown consolidat, cu închiderea anticipată a școlilor pentru sărbătorile de Crăciun și închiderea magazinelor.

Statele Unite au raportat peste 3.000 de decese cauzate de Covid-19 în 24 de ore și peste 220.000 de infectări noi, potrivit datelor de la Universitatea americană Johns Hopkins. Oficialii americani din domeniul sănătății se așteptau la o astfel de creștere, după ce milioane de americani au călătorit de Ziua Recunoștinței în urmă cu două săptămâni, în ciuda apelurilor de a rămâne acasă.

California a înregistrat un nivel record de peste 30.000 de cazuri noi de coronavirus în ultimele ore. Cea mai afectată țară din lume de pandemie, SUA a raportat până acum peste 16 milioane de infectări și 300.000 de decese.

Brazilia a depășit 180.000 de decese cauzate de Covid-19, a anunțat Ministerul Sănătății, precizând că decesele din ultimele 24 de ore au fost de 646, crescând numărul de morți la 180.411. Cazurile confirmate de infecție cu coronavirus în țară sunt de peste 6,83 milioane.

În Suedia, 99% dintre paturile de la Terapie Intensivă din Stockholm sunt ocupate de pacienți Covid și non-Covid, a anunțat directorul sanitar regional, Bjorn Eriksson, într-o conferință de presă relatată de ziarul suedez „The Local”. Este pentru prima dată de la începutul epidemiei, a precizat el. În timpul primului val, locurile la Terapie Intensivă au fost suplimentate cu 160 în capitala Suediei, dar acum sunt aproape toate ocupate. Eriksson a adresat un apel cetățenilor să nu „se adune în magazine pentru cumpărături de Crăciun, în localuri pentru a bea ceva după serviciu, chiar dacă asta este ceea ce vrem să facem. Consecințele sunt oribile”.

Exit mobile version