Acasă Actualitate Fiecare persoană vaccinată anti-COVID în Marea Britanie va primi un card care...

Fiecare persoană vaccinată anti-COVID în Marea Britanie va primi un card care atestă imunizarea

Fiecare persoană vaccinată anti-COVID în Marea Britanie va primi un card care atestă imunizarea
Foto: Fanatik.ro

În Marea Britanie, vaccinul anti-COVID se distribuie deja, iar autoritățile medicale vor împărți fiecărei persoane vaccinate un card detaliat care atestă imunizarea, potrivit The Sun.

Cetățenii britanici vor fi vaccinați împotriva SARS-COV-2, începând de marți, iar serul folosit va fi cel produs de Pfizer-BioNtech. Pentru a dovedi că a fost vaccinată, fiecare persoană va primi un card tipărit de dimensiunea unui card de credit. Acesta va conține informații esențiale despre vaccinul cu care a fost inoculat. Pe acesta, se vor regăsi tipul de vaccin, numărul lotului și data la care a fost administrat.

Mai jos însă, va fi scrisă și data la care pacientul trebuie să se prezinte pentru cea de-a doua doză de vaccin, necesară pentru ca imunizarea să se producă, notează publicația The Sun. Toate aceste detalii, alături de datele personale ale pacientului, vor fi înregistrate și într-o bază de date a sistemului public de sănătate NHS.

Spitalul Universitar Croydon, din sudul Londrei, primul care a primit duminică vaccinul

Primul spital din Marea Britanie care a primit duminică vaccinul a fost Spitalul Universitar Croydon, din sudul Londrei. Angajații spitalului au lucrat în weekend pentru a depozita vaccinul și a face pregătirile pentru debutul campaniei de vaccinare, prevăzută să înceapă marți. În următoarele săptămâni, și alte spitale vor primi vaccinul anti-COVID.

Această campanie pare a fi începutul sfârșitului”pentru COVID-19

Directorul medical al NHS, Stephen Powis, a declarat că această campanie pare a fi începutul sfârșitului” pentru COVID-19. El a avertizat, de asemenea, că „cea mai mare campanie de vaccinare în masă din istoria țării noastre” va fi un „maraton, nu un sprint”.

Primii britanici care vor fi inoculați vor fi cei cu vârste de peste 80 de ani, dar și angajații din sistemul medical și îngrijitorii care oferă asistență la domiciliu persoanelor vulnerabile.

În Anglia, mai bine de 61.000 de persoane au murit din cauza coronavirusului.

„Este la fel de sigur ca orice vaccin obișnuit, precum cel împotriva gripei. Este extrem de important să fie administrat”

„Este la fel de sigur ca orice vaccin obișnuit, precum cel împotriva gripei. Este extrem de important să fie administrat. Aș dori să subliniez că cele mai înalte cerințe de control, siguranță și calitate au fost îndeplinite la standardele internaționale. Fără îndoială, este foarte sigur și extrem de eficient” a declarat doctorul June Raine, șefa Agenției de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA).

Există însă persoane sceptice cu privire la vaccin și în Marea Britanie, iar acestea se tem că nu ar putea să fie lăsați în magazine și li se va refuza accesul la diverse servicii dacă nu prezintă cardul care dovedește că au fost vaccinați.

Exit mobile version