Acasă Actualitate Comisia Europeană a lansat proceduri de infrigement la adresa României și a...

Comisia Europeană a lansat proceduri de infrigement la adresa României și a altor 23 de state

România se află între cele 24 de state, inclusiv Marea Britanie, pentru care Comisia Europeană a lansat proceduri de infringement
România se află între cele 24 de state, inclusiv Marea Britanie, pentru care Comisia Europeană a lansat proceduri de infringement

România se află între cele 24 de state, inclusiv Marea Britanie, pentru care Comisia Europeană a lansat luni proceduri de infringement pentru că nu au reuşit să aplice noile reguli din Directiva privind conţinutul audiovizual.

Noile reguli din UE au ca obiectiv crearea unui cadru potrivit pentru era digitală, care să ducă la un peisaj audiovizual mai sigur, corect şi divers.

Acestea consolidează protecţia publicului, în special privind siguranţa celor mai vulnerabili, precum minorii, şi extinderea regulilor privind discursul instigator la ură pe platformele de video-sharing şi promovează diversitatea culturală în presa audiovizuală, în acelaşi timp introducând în premieră cerinţe privind independenţa entităţilor care reglementează presa naţională şi garantarea pluralismului media.

Termenul limită pentru transpunerea Directivei în legislaţie naţională a fost 19 septembrie 2020 şi doar Danemarca, Ungaria, Olanda şi Suedia au comunicat măsurile de transpunere şi au declarat comunicarea lor ca finalizată.

Astfel, Comisia a trimis scrisori de atenţionare către Belgia, Bulgaria, Cehia, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franţa, Croaţia, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxembourg, Malta, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda şi Marea Britanie, cerându-le să furnizeze informaţii suplimentare.

Statele au acum la dispoziţie 2 luni în care să răspundă.

Exit mobile version