Acasă Actualitate Insula Belina și Brațul Pavel au revenit în domeniul public al statului

Insula Belina și Brațul Pavel au revenit în domeniul public al statului

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care Insula Belina revine în domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române
Guvernul a adoptat o hotărâre prin care Insula Belina revine în domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care Insula Belina revine în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române, a anunţat, vineri, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

El a spus că această decizie este „o reparaţie a unei monstruozităţi juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului”.

„Un proiect de hotărâre de guvern mult aşteptat, care ne aminteşte de modul în care PSD a înţeles şi a guvernat România, atât timp cât a fost la guvernare. Vă amintiţi cum un braţ al Dunării a ajuns proprietate personală în administrarea liderilor politici PSD, conduşi la acea vreme de Liviu Dragnea. În proprietatea personală, să spunem cu ghilimelele de rigoare, toată ţara a fost, în acea perioadă, gândită ca o feudă pentru baronii PSD. Evident, Liviu Dragnea în Teleorman şi-a dorit o moşie pe măsura ambiţiilor sale personale şi a transferat Insula Belina din domeniul public al statului în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru uzul personal”, a afirmat Dancă.

El a spus că prin această Hotărâre de Guvern se înscrie, practic, Insula Belina în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

Exit mobile version