Acasă Actualitate Unul dintre eroii de la Viena n-a putut să-și cumpere casă în...

Unul dintre eroii de la Viena n-a putut să-și cumpere casă în Austria pentru că este musulman

Unul dintre eroii de la Viena n-a putut să-și cumpere casă în Austria pentru că este musulman (sursa foto: haber.ba)
Unul dintre eroii de la Viena n-a putut să-și cumpere casă în Austria pentru că este musulman (sursa foto: haber.ba)

Publicaţia Kurier din Austria relatează poveştile celor trei eroi ai atacurilor de luni din centrul istoric al Vienei. Unul dintre ei este un tânăr de origine palestiană, iar povestea lui a făcut înconjurul Austriei, fiind lăudat chiar de premierul Sebastian Kurz, scrie adevărul.

Palestinianul Osama Joda este unul dintre eroii care au salvat viaţa unui poliţist austriac împuşcat de teroristul responsabil de tragedia din Viena. Familia lui a încercat, în urmă cu câţiva ani, să cumpere o casă în localitatea Weikendorf, dar comunitatea locală s-a împotrivit deoarece „modul lor de viaţă este incompatibil cu valorile noastre occidentale”.

„El nu este străin de cititorii KURIER. Anul trecut, el şi familia sa au apărut în ziar când au vrut să cumpere o casă în Weikendorful de Jos (oraş din nord-estul Austriei) – şi li s-a interzis acest lucru de către primarul local pentru că sunt musulmani. Primarul comunităţii a motivat că valorile musulmane şi occidentale sunt incompatibile. Cu toate acestea, autorităţile şi instanţele au convenit că familia are dreptate”.

Citește poveștile celor trei eroi din Viena aici

Exit mobile version