Acasă Actualitate Directorul Inspectoratului sanitar din Sofia demisionează după ce premierul a ieşit mai...

Directorul Inspectoratului sanitar din Sofia demisionează după ce premierul a ieşit mai devreme din carantină

Directorul Inspectoratului sanitar din Sofia demisionează. Totul are legătură cu infectarea lui Boiko Borisov
Foto: Financial Times

Dancio Pencev, directorul Inspectoratului sanitar regional din capitala bulgară Sofia (SRHI), a demisionat. Anunţul a fost făcut astăzi de Ministerul bulgar al Sănătăţii, print-un comunicat, potrivit Agerpres. Demisia are loc în contextul în care carantina impusă premierului Boiko Borisov în urma contactului său cu o persoană infectată cu noul coronavirus a fost ridicată mai devreme. A doua zi, după un nou test, s-a constatat că şi premierul a fost infectat.

Demisia lui Pencev a fost acceptată de ministrul sănătăţii Kostadin Anghelov. Decizia de a permite ieşirea precoce a premierului din carantină a reprezentat a doua excepţie de la regulile standard privind carantina făcută de SRHI în decurs de numai o săptămână. Prima excepţie a fost pentru preşedintele Rumen Radev.

Un ordin al Ministerului Sănătăţii nu permite excepţii de la regulile privind carantina, aminteşte BTA.

Totuşi, directorul SRHI a argumentat că prevederile legale permit ridicarea mai devreme a carantinei în cazul persoanelor cu îndatoriri publice de mare importanţă, cum sunt preşedintele, premierul, dar şi medicii din „prima linie” sau profesorii, argument respins de experţii legali.

Exit mobile version