Acasă Actualitate Focar de Covid-19 la Spitalul Elias din Bucureşti

Focar de Covid-19 la Spitalul Elias din Bucureşti

Focar de Covid-19 la Spitalul Elias din Bucureşti
Focar de Covid-19 la Spitalul Elias din Bucureşti

Reprezentanții Spitalului Elias din București au anunțat aseară că 11 cadre medicale din Secția de Neurologie şi alţi 15 angajaţi ai unităţii medicale sunt infectaţi cu Covid-19, anunţă digi24.

Ca urmare a depistării mai multor cazuri de infecții SARS-CoV-2 în rândul personalului medical, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias adoptă a decis să ia o serie de măsuri.

În acest sens, se suspendă activitatea de internare a pacienților în Secția de Neurologie, unde au fost depistați pozitiv 11 angajați, pentru o perioadă de 14 zile. Pacienții care sunt internați în prezent în secție vor fi tratați până la externare sau transferați, după caz.

De asemenea, se limitează activitatea secțiilor chirurgicale și a Unității de îngrijiri postoperatorii la preluarea urgențelor chirurgicale până luni, 26 octombrie 2020, după ce 15 dintre angajați au fost testaţi poziţiv la Covid-19. Patologia chirurgicală care nu constituie urgență va fi rezolvată în condiții de programare, după această dată.

Situaţia se poate modifica în perioada următoare, având în vedere că anchetele epidemiologice sunt în curs și că sunt așteptate rezultatele altor 64 teste.

Exit mobile version