Acasă Actualitate Număr record de infectări Covid-19 la nivel mondial

Număr record de infectări Covid-19 la nivel mondial

Număr record de infecţii Covid-19 la nivel mondial
Număr record de infecţii Covid-19 la nivel mondial

Peste 400.000 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 au fost raportate la nivel mondial pentru ziua de joi, stabilind un nou record, potrivit numărătorii realizate astăzi de jurnaliştii de la AFP, pe baza bilanţurilor zilnice anunţate de autorităţile sanitare naţionale, informează AFP, citată de agerpres.

În total, au fost confirmate 404.758 de noi infectări cu noul coronavirus şi 6.086 de decese asociate Covid-19.

Această creştere a numărului de cazuri raportate în lume poate fi explicată doar parţial prin creşterea numărului de teste realizate în comparaţie cu perioada primului val al pandemiei, înregistrat în intervalul martie-aprilie la nivel global.

În Europa, numărul infectărilor aproape s-a dublat

În Europa, dar şi în Statele Unite şi Canada, numărul cazurilor detectate a crescut foarte mult în ultima săptămână – cu 44%, respectiv 17% – în raport cu săptămâna precedentă.

În Europa, numărul maximal de cazuri recenzate de la debutul pandemiei a fost atins chiar joi: peste 150.000 noi cazuri.

Mai multe ţări de pe continentul european consideră că au intrat în al doilea val al epidemiei. Numărul deceselor înregistrate rămâne însă departe de nivelurile atinse în aprilie (peste 4.000 de decese zilnice erau recenzate în acea perioadă, în medie).

După o încetinire constatată în această vară (mai puţin de 400 de decese zilnice, în iulie), media zilnică a deceselor din Europa a depăşit din nou săptămâna trecută pragul de 1.000.

39 de milioane de persoane infectate în toată lumea

În Statele Unite, unde numărul cazurilor anunţate a scăzut în septembrie, după un vârf înregistrat la jumătatea lunii iulie, infectările cu Covid-19 au crescut din nou, cu o medie de peste 50.000 de cazuri noi zilnice raportate în ultimele şapte zile şi cu un maximum de peste 70.000, care a fost atins joi.

Numărul infecțiilor cu coronavirus la nivel mondial a depășit plafonul de 39 de milioane, conform celor certificate de Universitatea Johns Hopkins. Datele arată o creștere de 2 milioane de cazuri în doar o săptămână.

Victimele sunt de aproape 1.099.469, cu aproximativ 100.000 mai mult decât la sfârșitul lunii septembrie.

Exit mobile version