Acasă Actualitate 4,6 milioane de copii subnutriţi, în Siria

4,6 milioane de copii subnutriţi, în Siria

4,6 milioane de copii subnutriţi, în Siria
4,6 milioane de copii subnutriţi, în Siria

4,6 milioane de copii suferă de foame în Siria din cauza economiei puternic deteriorate a țării, agravată de impactul restricțiilor Covid-19, scrie ansa.

În ultimele șase luni, numărul copiilor care traiesc în nesiguranţă alimentară din Siria a crescut cu încă 700.00, ajungându-se, astfel, la un total de peste 4,6 milioane.

După aproape zece ani de conflicte și strămutări, un număr fără precedent de copii se luptă acum cu creșterea ratei de malnutriție, dezvăluie un nou raport al Save the Children, organizația internațională care luptă de peste 100 de ani pentru salvarea copiilor cu risc și încearcă să le asigure un viitor.

Un sondaj recent realizat de Save the Children a constatat că 65% dintre copii nu au mâncat un măr, o portocală sau o banană de cel puțin trei luni. În nord-estul Siriei, aproape un sfert dintre copii au spus că nu au mâncat aceste fructe de cel puțin nouă luni.

Până în prezent, au fost confirmate 5.480 de cazuri de Covid-19 în toată Siria. Este probabil ca aceste cifre să fie doar vârful aisbergului, deoarece există lacune uriașe în testare și lipseşte echipamentul de protecție personală.

Exit mobile version