Acasă Actualitate Persoanele care refuză să poarte măști, trimise să sape morminte

Persoanele care refuză să poarte măști, trimise să sape morminte

În Indonezia, cine refuză să poarte mască de protecţie e trimis să sape gropi la cimitir
În Indonezia, cine refuză să poarte mască de protecţie e trimis să sape gropi la cimitir

În Indonezia, cel puțin opt persoane care au refuzat să poarte măști de protecţie au fost trimise să sape morminte pentru oameni care au murit din cauza Covid-19, anunţă today.it, citând presa locală.

Pedeapsa neobişnuită, scrie publicaţia locală Jakarta Post, a fost pusă în practică în provincia Java de Est.

Autorităților locale susţin că au luat această decizie pentru a descuraja încălcărea dispozițiilor de limitare a contaminării cu Sars-CoV-2. Conform prevederilor în vigoare în Indonezia, cei care nu respectă regulile privind obligativitatea măștilor sunt sancționați cu amenzi sau muncă în folosul comunităţii.

„Există doar trei gropari în acest moment, așa că m-am gândit că aș putea să îi pun pe acești oameni să lucreze cu ei”, a spus un politician local.

Capitala ţării a intrat iar în carantină

Persoanele depistate fără măşti de protecţie sunt obligate să efectueze muncă manuală, cum ar fi săparea gropilor şi așezarea scândurilor de lemn în groapă. Funcţionarii din departamentul de sănătate publică se ocupă apoi de cadavre, folosind echipamente de protecție ce asigură absența riscurilor de expunere la coronavirus.

În Indonezia, de la începutul pandemiei au fost raportate 200.000 de cazuri de infectare cu Covid-19.

Răspândirea coronavirusului a determinat Indonezia să declare o nouă intrare în carantină. Acest lucru se întâmplă în capitala Jakarta, deocamdată timp de două săptămâni. Noile restricții au fost anunțate duminică şi vor dura până la 27 septembrie.

Exit mobile version