Acasă Actualitate Situaţia pandemiei de COVID-19 din Cehia produce îngrijorare la OMS

Situaţia pandemiei de COVID-19 din Cehia produce îngrijorare la OMS

OMS, îngrijorată cu privire la situaţia pandemiei de COVID-19 din Cehia
Foto: Biziday

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat astăzi îngrijorarea cu privire la situaţia pandemiei de COVID-19 în Republica Cehă şi reducerea planificată de către guvern a urmăririi contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus, potrivit Agerpres.

Premierul Cehiei, Andrej Babis, a sugerat monitorizarea lanţurilor de infectare cu COVID-19 doar în cazurile cu simptome severe. O decizie cu privire la această nouă politică ar putea surveni până la sfârşitul acestei săptămâni.

Organizaţia ONU pentru sănătate a răspuns la declaraţiile premierului

Biroul OMS din Cehia, într-un comunicat publicat pe Facebook, a precizat: „Nu există alternative la testare, urmărire şi izolare pentru a învinge COVID-19. Nici aici şi nici altundeva“.

Oficialii cehi s-au plâns de lipsa de personal

Oficialii cehi s-au plâns de lipsa de personal, în condiţiile în care autorităţile au încercat să urmărească lanţurile de infectare şi în cazurile asimptomatice, a declarat Zdenka Jagrova, director al autorităţilor sanitare din Praga, pentru cotidianul Pravo.

Ea a afirmat că acest lucru pune Republica Cehă într-o lumină proastă, în condiţiile în care ţările vecine nu au urmărit lanţurile de infectare la fel de conştiincios. Asta înseamnă că datele nu sunt comparabile.

Cazurile de infectare cu COVID-19 în Cehia au atins niveluri record zilele trecute

Cazurile de infectare cu COVID-19 în Cehia au atins niveluri record zilele trecute. Luni, au fost înregistrate 563 de cazuri noi. Numărul total al infectărilor în ţară a ajuns la 8.424, potrivit Ministerului Sănătăţii. Până în prezent au fost înregistrate 437 de decese asociate noului coronavirus.

Exit mobile version