Acasă Actualitate Isis pregătea un atentat asupra moscheei Sfânta Sofia din Istanbul

Isis pregătea un atentat asupra moscheei Sfânta Sofia din Istanbul

Isis pregătea un atentat asupra moscheei Sfânta Sofia din Istanbul
Isis pregătea un atentat asupra moscheei Sfânta Sofia din Istanbul

Ministrul de interne turc a anunţat că un grup de militanţi Isis plănuia un atentat terorist asupra moscheei Sfânta Sofia din Istanbul, scrie ansa.

Presupusul „emir” al Isis, Mahmut Ozden, a cărui arestare a anunțat-o ieri Turcia, plănuia un atac asupra moscheei Sfânta Sofia, monumentul simbolic al Istanbulului. Aceasta a fost retransformată din muzeu în moschee în luna iulie a acestui an, după ce, timp de secole, a fost biserică creștină și lăcaș de cult islamic.

Anunţul a fost făcut de ministrul de interne turc Suleyman Soylu, citat de publicaţia Hurriyet. Oficialul nu a precizat, totuși, care era scopul exact al posibilului atac.

Jihadiştii aveau planuri mari

Jihadistul conducea o celulă compusă dintr-o duzină de membri și a ajuns în cătușe în urma unui raid de pe 20 august. Printre presupusele obiective ale acestora s-ar mai fi numărat instituții economice și organizații ale societății civile. Ei ar fi pus la cale chiar şi un plan de răpire și transferare în Siria a unor politicieni turci.

Potrivit ministrului de la Ankara, informațiile obținute din materialele digitale confiscate după arestări au fost cruciale pentru reconstrucția planurilor criminale.

Exit mobile version