Acasă Actualitate Alegerile din Noua Zeelandă, amânate din cauza valului de cazuri noi de...

Alegerile din Noua Zeelandă, amânate din cauza valului de cazuri noi de COVID-19

Alegerile din Noua Zeelandă, amânate din cauza valului de cazuri noi de COVID
Alegerile din Noua Zeelandă, amânate din cauza valului de cazuri noi de COVID

Alegerile generale din Noua Zeelandă au fost amânate astăzi cu patru săptămâni. Anunţul a fost făcut astăzi de premierul Jacinda Ardern. Măsura a fost luată ca urmare a revenirii pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Alegerile, care ar fi trebuit să aibă loc pe 19 septembrie, sunt amânate până pe 17 octombrie.
„Această decizie oferă tuturor partidelor timp pentru a face campanie în următoarele nouă săptămâni. De asemenea, oferă Comisiei Electorale suficient timp pentru a asigura posibilitatea desfăşurării alegerilor“, a declarat Jacinda Ardern.

Toate partidele şi-au amânat campaniile electorale

Toate partidele şi-au amânat campaniile electorale din cauza revenirii pandemiei săptămâna trecută. Originea acestei reveniri rămâne necunoscută.

Noua Zeelandă se confruntă recent cu o revenire a contaminărilor

Noua Zeelandă se confruntă recent cu o revenire a contaminărilor. Asta a dus la reimpunerea carantinei în Auckland, cel mai mare oraş al ţării. Premierul Jacinda Ardern a ordonat vineri izolarea Aucklandului până pe 26 august pentru a preveni un al doilea val de COVID-19.

Duminică, focarul descoperit în acest oraş a ajuns la 49 de cazuri confirmate

Prim-ministrul a recunoscut că în ţară există o mare anxietate cu privire la revenirea virusului, depistat marţi la patru persoane din Auckland. Duminică, focarul descoperit în acest oraş a ajuns la 49 de cazuri confirmate.

Exit mobile version