Acasă Actualitate 26 de urşi, alungaţi în ultima săptămână din staţiunile de pe Valea...

26 de urşi, alungaţi în ultima săptămână din staţiunile de pe Valea Prahovei

Ministrul Tánczos Barna susține că a oprit orice variantă de aducere a unor persoane străine care să împuște animalele periculoase
Ministrul Tánczos Barna susține că a oprit orice variantă de aducere a unor persoane străine care să împuște animalele periculoase

Jandarmii montani din staţiunile de pe Valea Prahovei au alungat, în ultima săptămână, 26 de urşi. Cele mai multe intervenţii au avut loc la Azuga.

14 intervenţii au înregistrat jandarmii din Prahova pentru îndepărtarea animalelor sălbatice. Prezenţa acestora a fost sesizată la Sinaia, Buşteni şi Azuga, conform stiri.tvr.ro. Astfel, echipajele au avut cinci intervenţii la Sinaia, unde au îndepărtat zece urşi, patru intervenţii la Buşteni, pentru şase urşi, şi alte cinci acţiuni la Azuga, unde au alungat zece urşi.

O ursoaică şi trei pui, alungaţi de pe o stradă din Bușteni

Jandarmii din Sinaia au intervenit astăzi de dimineaţă, pentru alungarea unei ursoaice cu trei pui pe o stradă din Bușteni. Autorităţile atrag atenţia oamenilor să nu hrănească urșii. De asemenea, să nu se apropie prea mult de animale şi să se adăpostească în spaţii care le asigură protecţia. Turiştii trebuie să nu fotografieze animalele. Trebuie să facă zgomot pentru a le îndepărta, dar şi să îşi păstreze calmul şi să nu fugă.

Exit mobile version