Acasă Actualitate Esplanada Moscheilor din Ierusalim, redecshisă după două luni

Esplanada Moscheilor din Ierusalim, redecshisă după două luni

Esplanade Moscheilor din Ierusalim, al treilea loc sfânt al Islamului, şi-a redeschis porţile duminică dimineaţă devreme, după mai bine de două luni de închidere din cauza pandemiei de coronavirus

Esplanade Moscheilor din Ierusalim, al treilea loc sfânt al Islamului, şi-a redeschis porţile duminică dimineaţă devreme, după mai bine de două luni de închidere din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Agerpres, citând AFP.

La scurt timp după 03:00 dimineaţa (00:00 GMT), primii credincioşi, purtând măşti sanitare, au putut intra în incinta Esplanadei situată în oraşul vechi din Ierusalim, pentru a participa la prima rugăciune a zilei, potrivit un jurnalist AFP.

Zeci de credincioşi au intrat cântând ”Dumnezeu este mare, vom proteja Al-Aqsa cu sufletul şi sângele nostru” şi au fost întâmpinaţi de directorul moscheii al-Aqsa, Omar Kiswani, care i-a felicitat pentru răbdarea lor.

Denumită Haram al-Sharif – ”Sanctuarul nobil” – de către musulmani şi Muntele Templului de către evrei, Esplanada Moscheilor găzduieşte Cupola Stâncii şi Moscheea Al-Aqsa. Aceasta este administrată de Waqf din Ierusalim, organism care aparţine de Iordania.

Exit mobile version