3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCentrul Medical Speranța este deschis

Centrul Medical Speranța este deschis

Pentru că bolile nu stau pe loc, iar pacienții cu diferite afecțiuni au nevoie de asistență medicală și în timpul stării de urgență, Centrul Medical Speranța rămâne deschis, în această perioadă, pentru persoanele care au nevoie de consult la specialitățile Cardiologie, Pediatrie și Ecografie.

Măsuri de protecție pentru personal și pacienți la centrul Speranța

Măsuri de protecție în cadrul centrului Speranța

În contextul epidemiologic actual și în conformitate cu ordinele la nivel național, cadrele medicale de la Speranța continuă să ofere asistență persoanelor care au nevoie de consultații și investigații ce nu mai pot fi amânate.

Centrul medical a luat numeroase măsuri pentru protejarea personalului și a pacienților. Toți cei care vin la consultații la Speranța primesc mănuși, mască și botoșei de unică folosință. Igienizarea și dezinfecția se fac cu rigurozitate în mod repetat, iar pacienților li se face triaj epidemiologic telefonic, dar și când se prezintă la centru.

Pacienți cu probleme serioase, depistați la control

Bolile de inimă nu iau pauză în timpul epidemiei de coronavirus. Este important să nu neglijăm importanța consultului. Important este să ne luăm toate măsurile de precauție, să ne protejăm, dar când afecțiunile riscă să se agraveze, trebuie să mergem la medic.
Un exemplu elocvent este cazul unui pacient care a fost depistat cu boala coronariană ischemică la consult și necesita intervenţie chirurgicală cât mai repede. „Pacientul a venit la noi acuzând durere în piept și faptul că obosește repede. În urma unui EKG și a ecografiei cardiace 4D i s-a recomandat coronarografie”, a precizat dr. Radu Popa, medic cardiolog în cadrul centrului.

„Acest consult poate însemna o viață salvată“

Grație tehnologiei revoluționare utilizate în ecografia cardiacă 4D, disponibilă la Centrul Speranța, medicii pot pune diagnostice precise și pot depista probleme greu detectabile.
„Apar și cazuri de pacienți cu dureri musculare la nivelul picioarelor, cărora li se efectuează Doppler vascular. În unele cazuri, se constată boala arterială periferică și necesitatea intervenţiei chirurgicale. Ecografia abdominală generală ajută în elucidarea problemelor abdominale acute.

La Pediatrie, problemele micuților pacienți nu pot fi amânate, fie că vorbim de otită sau de probleme digestive. Suntem aici pentru a ajuta pacienții care au nevoie. Cu responsabilitate, vom trece peste această perioadă. Să fim bine cu toții!“, transmit cadrele medicale de la Centrul Speranța.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS