Acasă Actualitate SUA au aprobat tratamentul cu clorochină şi hidroxiclorochină

SUA au aprobat tratamentul cu clorochină şi hidroxiclorochină

Guvernul francez a abrogat miercuri dispozițiile derogatorii care autorizau prescrierea hidroxiclorochinei împotriva COVID-19 în spitale
Guvernul francez a abrogat miercuri dispozițiile derogatorii care autorizau prescrierea hidroxiclorochinei împotriva COVID-19 în spitale

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a emis o autorizaţie de urgenţă referitoare la utilizarea tratamentelor cu clorochină şi hidroxiclorochină pentru a trata pacienţii infectaţi cu COVID-19.

Autorizaţia a fost făcută publică de către Departamentul Sănătăţii şi Serviciilor Umane din SUA, relatează CNN. De asemenea, două companii farmaceutice importante din Statele Unite s-au oferit să doneze aceste două tipuri de medicamente.

„Rapoartele anecdotice sugerează că aceste medicamente pot oferi un anumit beneficiu în tratarea pacienţilor cu COVID-19. Profilul de siguranţă al acestor medicamente a fost studiat numai pentru indicaţiile aprobate de Administraţie”, au spus oficialii Departamentului Sănătăţii şi Serviciilor Umane. Persoanele internate în spital, care au între 50-110 kilograme pot folosi în caz de urgenţă aceste medicamente, conform autorizaţiei publicate.

Oficialii Aministraţiei sunt de părere că beneficiile acestor medicamente şi-a depăşit riscurile. Totuşi, până în prezent, există puţine dovezi ştiinţifice conform cărora clorochina şi hidroxiclorochina ar fi eficiente pentru a trata infecţia cu COVDI-19.

Statele Unite înregistrează cele mai multe cazuri de infecţie cu noul coronavirus la nivel mondial. Peste 139.700 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 şi peste 2400 au murit din cauza acestei boli. Astfel, Statele Unite au depăşit Italia şi China în privinţa numărului de cazuri confirmate. În acest context, preşedintele Donald Trump a extins până pe 30 aprilie recomandările privind distanţarea socială.

Valentina Grădinaru

Exit mobile version