Acasă Actualitate Coronavirus: Coreea de Sud raportează 100 de noi cazuri

Coronavirus: Coreea de Sud raportează 100 de noi cazuri

Coronavirus: Coreea de Sud raportează 100 de noi cazuri
Coronavirus: Coreea de Sud raportează 100 de noi cazuri

Numărul de noi infecţii cu coronavirus în Coreea de Sud a crescut din nou, după o încetinire de trei zile, autorităţile sanitare anunţând miercuri 100 de cazuri suplimentare într-o zi, dintre care o treime sunt importate, relatează DPA.

Cele 34 de noi cazuri importate înregistrate marţi semnalează cea mai mare înmulţire pentru o zi de până acum a cazurilor printre cei care au călătorit recent în străinătate, numărul lor total din Coreea de Sud fiind acum de 101, conform Centrului Coreean pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC).

Numărul total al infectărilor din Coreea de Sud a ajuns la 9.137, iar bilanţul morţilor este acum de 126, conform datelor KCDC.

Guvernul sud-coreean va implementa de la sfârşitul acestei săptămâni proceduri de verificare mai stricte pentru toate sosirile din SUA, dată fiind înmulţirea cazurilor importate, a declarat miercuri premierul Chung Sye-kyun, conform agenţiei de ştiri Yonhap.

„Trebuie să introducem urgent măsuri de carantină mai stricte pentru sosirile din SUA, în plus faţă de testele pentru coronavirus aplicate tuturor celor care vin din Europa”, a spus prim-ministrul sud-coreean la o reuniune pan-guvernamentală despre criza creată de coronavirus, a mai relatat Yonhap.

Coreea de Sud a înregistrat luni cea mai mică creştere zilnică de la 25 februarie, cu 64 de noi infecţii, şi a raportat sub 100 de noi cazuri şi duminică şi marţi.

În timp ce înmulţirea noilor infecţii încetineşte în cele mai lovite două regiuni – oraşul Daegu şi provincia nordică Gyeongsang -, numărul cazurilor noi creşte în capitala Seul.

Exit mobile version