Acasă Actualitate Până pe 17 martie, doar 17 persoane sub 50 de ani au...

Până pe 17 martie, doar 17 persoane sub 50 de ani au murit în Italia de coronavirus

Un miliard de oameni din întreaga lume, izolați la domiciliu din cauza coronavirusului
Un miliard de oameni din întreaga lume, izolați la domiciliu din cauza coronavirusului

Studiul care arată că 99% dintre persoanele care au decedat în Italia din cauza coronavirusului sufereau de afecțiuni preexistente oferă mai multe explicații pentru rata mortalității în cea mai afectată țară de pe continent. Conform Bloomberg, doar 3 dintre persoanele care au murit nu aveau alte patologii. 

Vârsta medie a celor infectați este mai mare decât în alte țări, 63 de ani, dar cei mai mulți dintre cei care nu supraviețuiesc sunt persoane mai în vârstă. Vârsta medie a celor decedați este de 79.5. 

Până pe 17 martie, doar 17 persoane cu vârste sub 50 de ani au murit din cauza COVID-19, iar toate persoanele sub 40 ani infectate cu coronavirus care au decedat au fost bărbați cu afecțiuni medicale grave. 

Un alt studiu pune în discuție posibilitatea ca Italia să subestimeze serios numărul real al cazurilor, testând doar pacienții cu simptome. Conform GIMBE Foundation, aproximativ 100.000 de italieni ar fi contractat boala, conform cotidianului Il Sole 24 Ore. Dacă lucrurile ar sta așa, rata reală a mortalității ar fi mult mai apropiată de media globală de 2-3%.

Exit mobile version