Acasă Actualitate Peste 34.000 de români au venit din Italia în ultimele două săptămâni

Peste 34.000 de români au venit din Italia în ultimele două săptămâni

Peste 34.000 de români au venit din Italia în ultimele două săptămâni
Peste 34.000 de români au venit din Italia în ultimele două săptămâni

Chestorul Ioan Buda, şeful Poliției de Frontieră, a prezentat marți datele oficiale în legătură cu intrarea în țară a unor persoane din zone afectate de coronavirus. Anunţul a fost făcut într-o conferință de presă ținută la Ministerul de Interne.

Conform datelor prezentate, în ultimele două săptămâni au venit din Italia peste 34.000 de români, potrivit dgi24.ro
„Din Italia sau cei care au tranzitat Italia din 23 februarie și până în prezent au intrat în țară 40.612 persoane. Dintre acestea, peste 34.000 sunt români și 380 – italieni, iar 2.800 sunt de alte cetățenii“, a declarat inspectorul general al Poliției de Frontieră.

„Efectivele Poliției de Frontieră s-au mărit“

Chestorul Ioan Buda a precizat că acest trafic este constant: „Este relativ constant acest trafic. Creșterile sau scăderile sunt infime. Avem o bază de date și monitorizăm. Efectivele Poliției de Frontieră s-au mărit. Îi ajutăm și pe cei de la DSP să completeze chestionarele“.
În ultimele zile, Guvernul a decis să suspende traficul aerian, feroviar și rutier de persoane dinspre și spre Italia. Persoanele care vor intra în țară, venind din Italia, vor fi puse în carantină sau autoizolare pe teritoriul României. Anunţul a fost făcut luni de ministrul interimar de interne, Marcel Vela. De asemenea, în România au intrat în ultima perioadă 2.570 de cetățeni chinezi.

Exit mobile version