Acasă Actualitate Atac în timpul unei ceremonii din Kabul. 27 de persoane, ucise

Atac în timpul unei ceremonii din Kabul. 27 de persoane, ucise

Zeci de persoane au murit în urma atacului din Kabul

Aproape 30 de persoane au fost ucise după ce o persoană neidentificate a deschis focul în timpul unei ceremonii la care au participat politicieni de top din capitala afgană, Kabul, potrivit BBC.

Un bărbat rănit este ajutat de medici pentru


Directorul executiv Abdullah Abdullah a scăpat nevătămat, dar cel puțin 55 de persoane au fost rănite, au spus oficialii.
Talibanii – care au semnat o înțelegere cu SUA săptămâna trecută care vizează aducerea păcii în Afganistan – au negat responsabilitatea.
Focurile s-au tras dintr-o clădire din apropierea ceremoniei, care este în construcție, potrivit poliției. Ceremonia care marchează 25 de ani de la moartea liderului etnic Hazara, Abdul Ali Mazari, ucis de talibani, a fost transmisă în direct. Oamenii au fost văzuți fugind în timp ce sunetul focurilor de armă sunau.
Wahidullah Mayar, purtătorul de cuvânt al ministerului sănătății, a declarat agenției de presă Reuters că „27 de cadavre” au fost recuperate. Numărul ar putea crește, a adăugat el.

Acest incident survine la mai puţin de o săptămână de la semnarea unui acord, sâmbăta trecută, la Doha, între SUA şi talibani, care deschide calea pentru o retragere completă a trupelor străine din Afganistan în 14 luni, în schimbul unor garanţii din partea insurgenţilor.

Exit mobile version