Acasă Actualitate Constanţa: A început descărcarea leşurilor de pe vaporul cu 14.000 de oi...

Constanţa: A început descărcarea leşurilor de pe vaporul cu 14.000 de oi la bord, eşuat în Portul Midia

Cele 10.000 de oi moarte nu au fost scoase încă din Marea Neagră
Leşurile sunt încărcate în containere etanşate şi transportate cu maşini autorizate de Direcţia Sanitar-Veterinară la o unitate de incinerare din judeţul Tulcea.

A început descărcarea celor peste 14.000 de cadavre de oi de pe vaporul Queen Hind, adus marţi seară la cheu, în Portul Midia, după ce a fost dezeşuat, au informat reprezentanţii firmei care a câştigat contractul de ranfluare şi ecarisaj al navei, potrivit Agerpres.

Leşurile sunt încărcate în containere etanşate şi transportate cu maşini autorizate de Direcţia Sanitar-Veterinară la o unitate de incinerare din judeţul Tulcea.

„Primul camion este încărcat de echipele noastre şi va pleca, în scurt timp, către destinaţie. Nava începe să fie eliberată de încărcătura biologică. Etapele operaţionale progresează conform planului agreat cu autorităţile abilitate”, a informat purtătorul de cuvânt al societăţii, Cristian Blană.

Epava trebuie decopertată

Potrivit acestuia, se lucrează la deschiderea unor culoare de acces pentru fiecare punte.

„Operaţiunea este una de complexitate ridicată, care trebuie desfăşurată în condiţii de siguranţă. Epava trebuie decopertată pentru a asigura accesul utilajelor în interior, în spaţii labirintice şi înguste”, a informat Blană, adăugând că descărcarea leşurilor se face cu „graifer telecomandat, miniîncărcătoare motorizate şi transpaleţi pentru zonele înguste (spaţiul în interiorul navei este limitat, spaţiul dintre unele punţi este de aproximativ 1 m înălţime)”.

Pe 25 februarie, vaporul cu peste 14.000 de oi la bord, eşuat în noiembrie 2019 în Portul Midia, a fost repus pe linia de plutire şi adus la cheu, în urma operaţiunilor de ranfluare începute la mijlocul lunii trecute.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version