Acasă Actualitate Coronavirus / Iohannis face apel la calm: Nu există motive de panică

Coronavirus / Iohannis face apel la calm: Nu există motive de panică

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut din nou apel la calm cu privire la coronavirus, subliniind că ”nu există motive de panică”, informează Agerpres.

„Reiau apelul la calm pe care l-am făcut şi acum două zile, întrucât nu există motive de panică. Este esenţial să tratăm cu toată atenţia această situaţie, să ne informăm permanent din surse oficiale şi credibile”, a spus Iohannis, miercuri, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Nici un caz confirmat în România

Anterior, el a anunţat că nu există niciun caz confirmat de infecţie cu coronavirus în România şi a prezentat mai multe măsuri decise în CSAT.

„Din păcate, am observat că abordarea mass-media a fost în unele cazuri inutil de alarmistă, fapt care generează o stare de anxietate nedorită în rândul populaţiei. Reiau apelul şi către mass-media: informaţi oamenii corect şi constant, dar de o manieră echilibrată şi fără excese, fără încercări de a transforma aceste informări în ceva senzaţional!”, a spus Iohannis.

Şeful statului a evidenţiat că cel mai important instrument de stopare a răspândirii coronavirusului este prevenţia.

„Toţi cetăţenii trebuie să înţeleagă că este responsabilitatea fiecăruia în parte, nu doar a instituţiilor, să coopereze, să respecte întru totul indicaţiile şi sfaturile autorităţilor, pentru a avea o strategie de succes în a preveni şi a combate infecţiile cu coronavirus. (…) Îi încurajez pe oameni să urmeze principala recomandare a tuturor specialiştilor, inclusiv a celor din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, conform căreia cea mai sigură protecţie este menţinerea unei igiene personale permanente”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version