Acasă Actualitate Peste 5.000 de turiști s-au aflat la Rânca în weekend

Peste 5.000 de turiști s-au aflat la Rânca în weekend

Peste 5.000 de turiști au fost la Rânca la sfârșitul săptămânii trecute. Au fost în funcțiune două pârtii de schi și sanie.

Stratul de zăpadă a mai crescut, date fiind ninsorile din ultimele zile. Turiștii, iubitori ai sporturilor de iarnă sau ai muntelui, s-au simțit bine la cota 1.650. Unii s-au aflat pe pârtii, cei mari pe schiuri, iar cei mici pe sănii. Alții au preferat plimbările pe străzile din stațiune și au admirat peisajele sau Vârful Păpușa, care este complet acoperit de zăpadă.

Salvamontiștii au avut în weekend la Rânca un număr dublu de echipe de salvare, respectiv opt. Au fost deschise și cabinetele medicale. Nu au fost înregistrate cazuri deosebite, doar contuzii ușoare. Chiar dacă în timpul nopții vântul a suflat cu putere, în timpul zilei vremea a fost în general frumoasă și distracția a fost asigurată pe pârtie.

E nevoie de investiții la Rânca

Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca, a declarat că numărul de turiști putea fi mult mai mare dacă oamenii nu erau speriați de anumite informații referitoare la starea vremii: „Vântul a suflat noaptea, dar ziua a fost bine. S-a urcat fără probleme la Rânca. Drumul dintre Novaci și Rânca a fost curățat tot timpul. La un moment dat ne rugam noi de ei să mai lase zăpadă pe el în zona stațiunii, să poată turiștii să meargă cu sania. Au apărut câteva informații că nu se poate urca din cauza viscolului. Cam 15% dintre turiști au renunțat să mai vină. Acum există atâtea posibilități de informare. Sunt sute de pensiuni unde se poate suna. Sunt webcam-urile, sunt cei de la Drumuri“, a declarat Constantin Pănescu.

Investiţiile din al doisprezecelea ceas

El a precizat că trebuie să se aibă grijă de turism. „Au fost totuși mii de turiști care au venit pentru că știu deja cum este în zonă și că se poate urca fără probleme. Trebuie să avem grijă de turism. Să punem zi de zi câte o cărămidă. Mineritul e aproape încheiat. Acum, în al 12-lea ceas, autoritățile să-și dea mâna și să ajute la dezvoltarea turismului, începând cu unirea Râncii cu Vidra prin telegondolă și dezvoltarea domeniului schiabil cu încă 27 de kilometri de pârtii noi. Vor fi încasări anuale de peste şase-opt milioane de euro! Să nu uităm că poate funcționa și vara telegondola, să ducă turiști la lacurile de pe munte etc. Este o alternativă și la Complexul Energetic Oltenia. Vor fi mii de locuri de muncă în minus la CEO în următorii ani. Trebuie să facem altceva!“, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version